iltasyazilim
FD Üye
Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*15 su bardağı süt
*15 su bardağı su
*1 yumurta akı (sarısı üzeri için)
*1 paket yaş maya
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*15 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
Arası İçin;
*1 kase sıvı yağ
Süslemek İçin;
*Domates
*Maydanoz
*Beyaz peynir
Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı Merhabalar
Poğaçamızın yapımına başlayabiliriz İlk olarak su ve sütümüzü ılıtabileceğimiz bir kaba koyarak ocakta ılıtıyoruz Su ve sütümüz ılırken içine yaş mayamızıda katalım Oda erisin birlikte Ilıttığımız su süt ve mayamızı yoğurma kabımıza alalım Şeker ve tuzumuzu ilave edip biraz karıştıralım Şeker ve tuz erisin Sonra yumurtamızı sıvı yağımızı koyalım ve unumuzuda ekleyerek hamurumuzu yoğuralım Hamurumuzu yaklaşık 1 saat mayalandırıyoruz Mayalandırdığımız hamurdan küçük bezeler yapıp normal büyüklükte açıyoruz Sonra açtığımız hamura sıvı yağ sürüp poğaça gibi kapatıyoruz Tekrar sıvı yağ sürüp yan tarafına katlıyoruz 3 kat olacak şekilde katladıktan sonra üzerinede biraz sıvı yağ sürüyoruz Sonra yumurta sarımızı sürüp çörek otu susam atıp tepsimize koyuyoruz Hamurumuz bitince poğaçalarımızı 180 ° derecede pişiriyoruz Pişen poğaçalar soğuduktan sonra araları açılır ve istenilen malzeme konulur afiyetle yenir
AFİYET OLSUN
*15 su bardağı süt
*15 su bardağı su
*1 yumurta akı (sarısı üzeri için)
*1 paket yaş maya
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*15 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
Arası İçin;
*1 kase sıvı yağ
Süslemek İçin;
*Domates
*Maydanoz
*Beyaz peynir
Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı Merhabalar
Poğaçamızın yapımına başlayabiliriz İlk olarak su ve sütümüzü ılıtabileceğimiz bir kaba koyarak ocakta ılıtıyoruz Su ve sütümüz ılırken içine yaş mayamızıda katalım Oda erisin birlikte Ilıttığımız su süt ve mayamızı yoğurma kabımıza alalım Şeker ve tuzumuzu ilave edip biraz karıştıralım Şeker ve tuz erisin Sonra yumurtamızı sıvı yağımızı koyalım ve unumuzuda ekleyerek hamurumuzu yoğuralım Hamurumuzu yaklaşık 1 saat mayalandırıyoruz Mayalandırdığımız hamurdan küçük bezeler yapıp normal büyüklükte açıyoruz Sonra açtığımız hamura sıvı yağ sürüp poğaça gibi kapatıyoruz Tekrar sıvı yağ sürüp yan tarafına katlıyoruz 3 kat olacak şekilde katladıktan sonra üzerinede biraz sıvı yağ sürüyoruz Sonra yumurta sarımızı sürüp çörek otu susam atıp tepsimize koyuyoruz Hamurumuz bitince poğaçalarımızı 180 ° derecede pişiriyoruz Pişen poğaçalar soğuduktan sonra araları açılır ve istenilen malzeme konulur afiyetle yenir
AFİYET OLSUN