Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cep Poğaça

Cep Poğaça
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cep-pogaca.jpg

Cep Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 8 9 su b)
Ortası için :
  • Tereyağ (Yumuşak) yahut sıvı yağ
Üzeri için :
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu susam

Cep Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Su ve sütü yoğurma kabına ılık koyalım içine mayayı şekeri ilave edelim.
  2. 5 dk karıştırıp bekletelim başka materyalleri de ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
  3. 2- 3 saat üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım.
  4. Sonra kabaran hamuru bir iki sefer yoğuralım maya kokusu gitsin.
  5. Sonra portakal büyüklüğünde bezelere ayırıp elimizle yuvarlayarak fotoğraftaki üzere üzerine yağ koyup elimizle yuvarlak açalım.
  6. İkiye katlayıp üzerine yağ sürelim ve yeniden katlayalım fotoğraftaki üzere cep hali verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu susam serpelim.
  8. Tepsi mayası için 15 20dk bekletelim biraz daha mayalanıp kabaracaklardır.
  9. Sonra evvelce ısıttığımız 180dr fırında 25 30dk pişirelim.
  10. Çıkınca üzerine örtü örtelim ki poğaçalar yumuşak kalsın.
  11. Soğuyunca içine istediğiniz materyal koyabilirsiniz. Marul peynir salam domates ne isterseniz. Afiyet olsun ????.
Cep Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt