 
	Çekirdeksiz Üzüm Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 4 çorba kasesi ayıklanmış üzüm
- 2 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
- 3 adet karanfil
- 1 çay kaşığı tereyağı
Çekirdeksiz Üzüm Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Üzümler tanelere ayırarak sirkeli suda yıkayalım.
- Süzdürdüğümüz üzümleri şekeri su ve karanfili tencereye koyalım.
- Önce harlı ateşte kaynayınca kısık ateşte üzümler yumuşayıp şerbeti kaşıktan uzamaya başlayana kadar kaynatalım.
- Limon suyu ve tereyağ ilave edelim.
- Bu arada üzerine biriken köpükleri temizleyelim 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
- Sıcakken kavanozlara dolduralım kapağını iki geri bir ileri olacak şekilde kapatalım.
- Vakumlanıp soğuduktan sonra dolaba kaldıralım.
Not; Bu ölçülerden 425 ml lik 3 kavanoz çıktı.
Çekirdeksiz Üzüm Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır. 
						 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
     
     
									
								