Cehennem Korkusuyla Sıcaklarda Oruç Tutmak (hikaye) cehennem korkusu, sıcaklarda oruç yetişmek, dini hikayeler, ramazan orucu, önemi, ile ilgili bilgiler burada melekler 1549028851 1549028851 cehennemkorkusuylasicaklardaoructutmakhikaye5c544df786710cehennemkorkusuylasicaklardaoructutmakhikaye5c544df786710 cehennemkorkusuylasicaklardaoructutmakhikaye5c544df786710 Haccac ve adamları Mekke ile Medine aralarında gezi yaparken bir suyun başında ara verme verdiler Sofra kurulunca; Haccac etrafa bakın yoksul birisi varsa getirin beraber yiyelim dedi Hizmetçiler yakınlarda üstünde bir hırka olan birini gördüler Onu uyandırıp; Seni Haccac çağırıyor, dediler ve adamı Haccac'ın yanında götürdüler Haccac: Gel beraber yemek yiyelim, dedi Adam yemem diyerek Haccac'ın teklifini reddetti cevaba şaşıran Haccac sebebini sorunca: Beni senin sofrandan daha iyi bir yere çağırdılar Nereye çağırdılar? Deyince adam: Allah'ın misafirliğine çağırdılar Ben oruç tutuyorum deyince, Haccac böyle sıcak günde oruç mu tutuyorsun? Deyince adam şöyle yanıt verdi: Evet, bu sıcak günde oruç tutuyorum oysa kıyamet gününün sıcaklığından kurtulayım, dedi