
Çayın Yanına Kahvenin Yanına Sürpriz Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
- Tarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
Çayın Yanına Kahvenin Yanına Sürpriz Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Un ve kakao hariç bütün materyalleri bir yoğurma kabına alın uygunca karıştırın azar azar unu ek edin hayli yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru ikiye ayırın yarısına kakao ek edin yoğurun.
- Başka yarısına biraz daha un ek edin ele yapışmayan bir hamur elde edin sade.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizle yuvarlayın.
- Kakaolu hamurdan ceviz den küçük modüller koparıp sade hamuru avucunuzda acın kakaolu hamuru içerisine koyup kaynatın elinizle yuvarlayın.
- Bir bıçak yardımı ile form verin.
- Mercimek büyüklüğünde kakaolu hamurundan alın yuvarlayın kurabiyenin üzerine koyun.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Evvelden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirin.Afiyet olsun
.