
Çaya Eşlikçi İki Renkli Tatlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 tatlı kaşığı instant/kuru maya
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tane yumurta akı
- 1.5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 5 su bardağı un (kontrollü)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- Beyaz hamurdan ayrılacak hamur
- Yumurta akı
- İsteğe bağlı pudra şekeri
Çaya Eşlikçi İki Renkli Tatlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaseye hamur için un ve tuz hariç malzemeler sırası ile alınarak karıştırılır.
- Ardından içine elenerek un ve tuz eklenip yoğrulur.
- Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra hamur iki eşit parçaya ayrılır. Ayrılan beyaz hamurdan biri tekrar 2 parçaya ayrılıp kenarı koyulur.
- Diğer hamura kakao eklenir ve yoğrulur. Eğer sert hissederseniz bir parça sıvı yağ ekleyip yoğurabilirsiniz. Kakaolu hamur iyice özdeşleşince beyaz hamur gibi 2 eş parçaya bölünür.
- Üzeri örtülü 40 dakika mayalandırılır. Mayadan sonra tezgah biraz unlanır ve beyaz hamur dikdörtgen biçimde açılır.
- Aynı ölçülere yakın olarak kakaolu hamurun biri daha açılır. Beyaz hamura fırça ile su sürülür.
- Üzerine kakaolu hamur koyulur ve merdane ile biraz daha ezilip fırça ile su sürülür. Bu aşamada isterseniz tahin de sürebilirsiniz.
- Daha sonra hamur rulo şeklinde sarılır ve 2 parmak genişliğinde kesilip yağlı kağıt serilir tepsiye dizilir.
- Diğer bezelerde aynı şekilde hazırlandıktan sonra çöreklerin üzerine yumurta sarılar sürülür.
- Önceden ısıtılan 200 derece fırında 15- 20 dakika kadar pişirilir. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Çaya Eşlikçi İki Renkli Tatlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı