
Çavdar Unlu Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yumurta birinin sarısı üzeri için ayrılacak
- 2 çay kaşığı tuz
- Bir tutam şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Çavdar ve buğday unu yarı yarıya kullandım
- Avuç içi kadar çoban peyniri
- Bir kaç dal maydanoz
Çavdar Unlu Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yumurta birinin sarısı üzeri için ayrılacak,2 çay kaşığı tuz, bir tutam şeker, çavdar ve buğday unu yarı yarıya kullandım.
- Hiç el değirmenden sadece kaşıkla karıştırarak toparladım hamuru kaşığa yapışan bir hamur olacak.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu da serpilir.
- Hamurun içine çoban peyniri ve maydanoz da katılacak en son kaşık yardımıyla hamur istediğimiz büyüklükte tepsiye konur.
- 180°fırında pişirilir.