bilgisayarci
FD Üye
Çatlayan Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 çay bardağı su
- 2 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 125 gram tereyağı (yarım paket)
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 dilim limon
Çatlayan Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için iki çay bardağı su ile iki çay bardağı şekeri bir dilim limonu tencereye alıp kaynatalım.
- Bir kaba şeker ile yumurtamızı alıp çırpalım akabinde tereyağımızı atalım.
- Sonra sıvı yağı kakao kabartma tozu vanilya ve unumuzu atıp yoğuralım. Kulak göğsü kıvamına gelince konutumuzda yuvarlayıp form verelim.
- Yağladığımız tepsimize dizelim.
- 180 derecelik alt üst çalışan fırınımıza atalım 25-30 dk pişirelim.
- Üstüne hindistan cevizi serpelim. Kurabiyelerimiz sunuma hazır afiyet olsun
.