Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çatlamayan Ve Dağılmayan İçli Köfte

Çatlamayan Ve Dağılmayan İçli Köfte
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
catlamayan-ve-dagilmayan-icli-kofte.jpg

Çatlamayan Ve Dağılmayan İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
İç harcı için
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı kırıklanmış ceviz
  • 1, 5 tatlı kaşığı reyhan
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Çatlamayan Ve Dağılmayan İçli Köfte Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak iç harcı yapıp soğutuyoruz.Kıymayı tavaya alıp rengi dönünceye kadar kavuruyoruz üzerine ince doğranmış soğanları ek ediyoruz.
  2. Akabinde salçaları ve baharatları da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  3. İçine tereyağ ek edip karıştırıyoruz.
  4. En son ceviz ve maydanoz ekleyip yeterlice soğutuyoruz.
  5. Dış kısmı için.İrmik ve bulguru uygun bi kapta sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatıp kabarmasını bekliyoruz.
  6. Kıvama gelince içine yumurta ve salçaları ek edip yoğuruyoruz daha sonda unu azar azar ekleyip yoğurtmaya devam ediyoruz.
  7. En son baharatları ekleyip biraz daha yoğurup hamurdan modüller ayırıyoruz.Bu biçimde yaparsanız uzunlukları da eşit olur.
  8. Daha sonra hamurun ortasını parmağımızla açıp inceltiyoruz içine kıymayı koyup dikkatli bir formda kapatıyoruz uçlarında ki fazla hamuru alıyoruz.Bu basamakta yanınızda kesinlikle su bulunsun.Şekil vermekte zorlanırsanız salatalık ile yapabilirsiniz.
  9. Tüm hamurlar bitince ister haşlıyoruz ister kızartıyoruz???????? ben kızarttım bunun İçin derin bir tencereye bol yağ koyup düzgünce kızdıktan sonra içli köfteleri ek edip kızartıyoruz.
  10. Yerken kesinlikle üzerine sarımsak, zeytinyağ ve limon suyunu karıştırıp döküp o denli yiyin ????. Afiyet şeker olsun.
 
858,505Konular
982,687Mesajlar
33,050Kullanıcılar
HelsinkiSon üye
Üst Alt