
Çatlamayan Ve Dağılmayan İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 yumurta
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 250 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı kırıklanmış ceviz
- 1, 5 tatlı kaşığı reyhan
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Çatlamayan Ve Dağılmayan İçli Köfte Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak iç harcı yapıp soğutuyoruz.Kıymayı tavaya alıp rengi dönünceye kadar kavuruyoruz üzerine ince doğranmış soğanları ek ediyoruz.
- Akabinde salçaları ve baharatları da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
- İçine tereyağ ek edip karıştırıyoruz.
- En son ceviz ve maydanoz ekleyip yeterlice soğutuyoruz.
- Dış kısmı için.İrmik ve bulguru uygun bi kapta sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatıp kabarmasını bekliyoruz.
- Kıvama gelince içine yumurta ve salçaları ek edip yoğuruyoruz daha sonda unu azar azar ekleyip yoğurtmaya devam ediyoruz.
- En son baharatları ekleyip biraz daha yoğurup hamurdan modüller ayırıyoruz.Bu biçimde yaparsanız uzunlukları da eşit olur.
- Daha sonra hamurun ortasını parmağımızla açıp inceltiyoruz içine kıymayı koyup dikkatli bir formda kapatıyoruz uçlarında ki fazla hamuru alıyoruz.Bu basamakta yanınızda kesinlikle su bulunsun.Şekil vermekte zorlanırsanız salatalık ile yapabilirsiniz.
- Tüm hamurlar bitince ister haşlıyoruz ister kızartıyoruz???????? ben kızarttım bunun İçin derin bir tencereye bol yağ koyup düzgünce kızdıktan sonra içli köfteleri ek edip kızartıyoruz.
- Yerken kesinlikle üzerine sarımsak, zeytinyağ ve limon suyunu karıştırıp döküp o denli yiyin ????. Afiyet şeker olsun.