Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 2 su bardağı un
- Pudra şekeri (Üzerini kaplamak için)
Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. En son unu ekleyip, karışımı hamur haline getirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayın. Sonra pudra şekerine bulayıp, tepsiye dizin.
- Tepsideyken üstlerine bir ölçü daha pudra şekeri serpin.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.