teknolojiuzmani
FD Üye
Çatlak Kurabiye (Pastane Lezzeti) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 paket kakao
- 1 paket vanilya
- 1 büyük çay bardağı şeker
- 1 büyük çay bardağından biraz az sıvıyağ
- 1 paket fındıklı çikolata ( içine fazladan fındık ekleyebilirsiniz)
- 1 fiske tuz
- 1,5 büyük çay bardağı un
- Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye (Pastane Lezzeti) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri ve vanilyayı mikserin orta süratiyle yumurta ve şeker güzelce karışı,p köpürene dek çırpın.
- Sırası ile tuz, sıvı yağ ve kakaoyu çırparak ekleyin. Çikolata ve fındık modüllerini da ekleyin. En son unu ek edin güzelce spatula ile karıştırıp buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp yuvarlayın, bol pudra şekeri ile kaplayıp fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst 15 dk pişirin.