çatal sizi bilmem ama be fazla severim 2 kez yaptım 50 kez de pastaneden aldım fazla seviyorum 1548692510 1548692510 catal5c4f2c230e8d7catal5c4f2c230e8d7 catal5c4f2c230e8d7 malzemeler: 1 paket (250 gr) margarin (eritilip soğutulacak) 1 dere bardağı sıvıyağ 1 akarsu bardağı ılık su 1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep 1 paket kabartma tozu 1 yumurtanın sarısı 1,5 akarsu kaşığı tuzlu aldığı değin un(takriben 5 su bardağı) üzerine: 1 yumurtanın akı+çörek otu hazırlanması: id 1 unu derin bir vahşi koyun ortasını açıp içine margarini, bir yumurtanın sarısını, mahlebi, sıvıyağı, ılık suyu, kabartma tozunu ve tuzu ek edin 2 hamuru yoğurun (hamur önce katı bir kıvam alır, yoğurdukça yumuşar) 3 hamuru top haline getirip üstüne streç kapatın ve buzdolabında 23 saat bekletin 4 hamurdan parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin sonradan bu çubuğa s şekli verin 5 s şeklinin uçlarını birleştirip çatal şekli elde edin hamurun bir yüzüne yumurta akı sürüp çörek otu serpin 6 çatalları yağlanmamış tepsiye dizip 200C'de yaklaşık 30 dakika pişirin