Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

çatal

çatal
0
58

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
çatal sizi bilmem ama be fazla severim 2 kez yaptım 50 kez de pastaneden aldım fazla seviyorum 1548692510 1548692510 catal5c4f2c230e8d7catal5c4f2c230e8d7 catal5c4f2c230e8d7 malzemeler: 1 paket (250 gr) margarin (eritilip soğutulacak) 1 dere bardağı sıvıyağ 1 akarsu bardağı ılık su 1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep 1 paket kabartma tozu 1 yumurtanın sarısı 1,5 akarsu kaşığı tuzlu aldığı değin un(takriben 5 su bardağı) üzerine: 1 yumurtanın akı+çörek otu hazırlanması: id 1 unu derin bir vahşi koyun ortasını açıp içine margarini, bir yumurtanın sarısını, mahlebi, sıvıyağı, ılık suyu, kabartma tozunu ve tuzu ek edin 2 hamuru yoğurun (hamur önce katı bir kıvam alır, yoğurdukça yumuşar) 3 hamuru top haline getirip üstüne streç kapatın ve buzdolabında 23 saat bekletin 4 hamurdan parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin sonradan bu çubuğa s şekli verin 5 s şeklinin uçlarını birleştirip çatal şekli elde edin hamurun bir yüzüne yumurta akı sürüp çörek otu serpin 6 çatalları yağlanmamış tepsiye dizip 200C'de yaklaşık 30 dakika pişirin ​  
 

Similar threads

malzemeler:1 paket (250 gr) margarin (eritilip soğutulacak) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı ılık su 1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep 1 paket kabartma tozu 1 yumurtanın sarısı 1,5 çay kaşığı tuz aldığı kadar un(yaklaşık 5 su bardağı) üzerine: 1 yumurtanın akı+çörek otu hazırlanması: 1 unu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Önceden hazırladığınız hamuru derin dondurucuda muhafaza edebilir, arzu ettiğiniz zaman oda sıcaklığında çözdürüp yoğurduktan sonra çatal yapımında kullanabilirsiniz Malzemeler 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) 6 yemek kaşığı ayçiçek yağı 3 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Çatal Çörek Tanımı İçin Materyaller 250 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt3 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı mahlep1 paket kabarma tozu1 tane yumurta (Sarısı üstü için akı içine)UnÇörek otu ,susam Çatal Çörek Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
sirkeli poğaça sirkeli poğaça tarifleri sirkeli poğaça tarifi pogaça poğaçalar malzemeler:12 nehir bardağı sirke 12 akarsu bardağı su 1 paket margarin 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuzlu aldığı dek un içi için:lor ve yarım demet maydonoz yapılışı:sirke su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Mahlepli Çatal Çörek Malzemeleri *1 kg un *25 gr tuzlu *50 gr maya *600 gr margarin *3 adet yumurta *50 gr mahlep *Yarım dere bardağı su *2 adet yumurta sarısı *50 gr susam *50 gr çörek otu Mahlepli Çatal Çörek Yapılışı *Margarin ve yumurtayı genişçe bir kabın içerisinde bir araya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt