Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çarşaf Böreği

Çarşaf Böreği
0
64

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Çarşaf Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
  • Peynir

Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle unumuzu ve tuzumuzu kaba alıp yavaş yavaş suyumuzu ekliyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Tereyağımızı ocakta eritiyoruz sıvı yağ ile karıştırıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
  3. Küçük mandalına büyüklüğünde bezeler yapıyoruz. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz üzerini çokça yağlıyoruz.
  4. Soğuyan yağımız ile tıpkı süreçleri hamur bitene kadar yapıyoruz.
  5. Yağladığımız hamurların üzerini steçleyip 10 dk bekliyoruz. Sonra hamurlarımızı tek tek alıp, elimiz ile yavaşça çekip açıyoruz.
  6. İncecik açılan hamurumuza peynirimizi koyuyoruz. Rulo biçiminde sarıyoruz tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarılarını sürüyoruz.
  7. 200 derecede denetimli halde evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Çarşaf Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuz5.5,5 su bardağı unYağlamak için yarım çay bardağından 1 parmak daha az sıvı yağ2 yemek kaşığı dolusu tereyağı margarin değil tereyağı olacak İç malzeme için; 5-6 ad orta büyüklükte patates haşlanmış2 kuru soğan1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Kolay Çarşaf Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için: 4 su bardağı un1,5 su bardağı suTuz İçi için: 1 kg ıspanak1 adet soğan250 gr beyaz peynir2 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kara biber Üzeri için: 1 yumurta sarısı Kolay Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
El Açması Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 5 su bardağı un1 su bardağı ılık süt2 su bardağı ılık suYarım paket yaş maya1 tatlı kaşığı tuz4 yemek kaşığı sıvı yağ İç harç PeynirBir tutam maydanoz El Açması Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 bardak ılık su1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için; 3 patatesYarım tatlı kaşığı pul biber1 adet kuru soğanYarım tatlı kaşığı karabiberGöz kararı tuzÇeyrek çay bardağı sıvı yağ Hamurları yağlamak ve üzerine sürmek için; 3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Ispanaklı Çarşaf Böreği Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 7 su bardağı un3, 5su bardağı ılık su1,5 tatlı kaşığı tuz İçine; 1 kg ıspanak2 tane soğanTuzKırmızı biberKarabiber Ortalarına; Yarım su bardağı sıvı yağ125g margarin Üzerine; 1 yumurta sarısı2 yemek kaşığı sıvı yağ Ispanaklı Çarşaf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
858,557Konular
982,115Mesajlar
32,776Kullanıcılar
berat82482Son üye
Üst Alt