iltasyazilim
FD Üye
Çarkıfelek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr tereyağı
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı nişata
*2 yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*5 su bardağı un
Üzerinin süslemesi için;
*Damla çikolata
*Pasta süsü
Çarkıfelek Kurabiye Tarifi Yapılışı Ağızda un gibi dağılan alışılmışın dışında görünümü ile muhteşem bir kurabiye tarifi Yapmaktan ve misafirlerinize ikram etmekten zevk duyacağınız bu kurabiyenin yapım aşamasına geçelim ?
1
*Yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağını yumurtayı ve sıvıyağı alıp, tereyağını iyice eziyoruz
*Oda ısısında oldu mu daha rahat ezilir
*Yumuşayan tereyağının üzerine 1 su bardağı pudra şekeri ve 1 çay bardağı nişastayı ekleyin
*Yumuşatmaya devam edin
*Krem haline gelince üzerine 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ve azar azar ununu ilave edip yumuşak ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin
*Hamurun 3 te 1 ini ayırın
*Üzerine 2 yemek kaşığı kakaoyu dökün ve tekrar yoğurun
*Kakao sertleştirir hamuru bu yüzden 2 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz
*Hamurlar hazır hale gelince sade olan hamurumuzu 2 yağılı kağıt arasına alıp, yarım santim kalınlığında merdane ile inceltin
*Su bardağı ile yuvarlak kesin
*Kakaolu hamuru ise fındık büyüklüğünde toplar haline getirip sade kestiğiniz hamurun ortasına koyun ve yuvarlayarak kapatın
*Pürüzsüz şekilde hamur elde edin
*Şekil vermek için bir kapak kullanın, kurabiye hamurunun kenarlarına kapak yardımı ile çizikler atın
*Ortasına parmağınız ile bastırıp, damla çikolatadan 1 adet koyun ve pasta süsü ile şekillendirin
*Fotoğraflarda belirttiğim gibi yağılı kağıt serili tepsiye dizip, 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı pembeleşene dek pişirin
*1820 dakika sürüyor Afiyet olsun?
*250 gr tereyağı
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı nişata
*2 yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*5 su bardağı un
Üzerinin süslemesi için;
*Damla çikolata
*Pasta süsü
Çarkıfelek Kurabiye Tarifi Yapılışı Ağızda un gibi dağılan alışılmışın dışında görünümü ile muhteşem bir kurabiye tarifi Yapmaktan ve misafirlerinize ikram etmekten zevk duyacağınız bu kurabiyenin yapım aşamasına geçelim ?
1
*Yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağını yumurtayı ve sıvıyağı alıp, tereyağını iyice eziyoruz
*Oda ısısında oldu mu daha rahat ezilir
*Yumuşayan tereyağının üzerine 1 su bardağı pudra şekeri ve 1 çay bardağı nişastayı ekleyin
*Yumuşatmaya devam edin
*Krem haline gelince üzerine 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ve azar azar ununu ilave edip yumuşak ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin
*Hamurun 3 te 1 ini ayırın
*Üzerine 2 yemek kaşığı kakaoyu dökün ve tekrar yoğurun
*Kakao sertleştirir hamuru bu yüzden 2 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz
*Hamurlar hazır hale gelince sade olan hamurumuzu 2 yağılı kağıt arasına alıp, yarım santim kalınlığında merdane ile inceltin
*Su bardağı ile yuvarlak kesin
*Kakaolu hamuru ise fındık büyüklüğünde toplar haline getirip sade kestiğiniz hamurun ortasına koyun ve yuvarlayarak kapatın
*Pürüzsüz şekilde hamur elde edin
*Şekil vermek için bir kapak kullanın, kurabiye hamurunun kenarlarına kapak yardımı ile çizikler atın
*Ortasına parmağınız ile bastırıp, damla çikolatadan 1 adet koyun ve pasta süsü ile şekillendirin
*Fotoğraflarda belirttiğim gibi yağılı kağıt serili tepsiye dizip, 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı pembeleşene dek pişirin
*1820 dakika sürüyor Afiyet olsun?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.