Resimli Cark Boreği Tarifi
Cark Boreği Resimli Tarifi
Cark Boreği nasıl yapılır
Cark Boreği Tarifi Resimli
imagescarkboregitarifiresimli5ad45a17be387
Malzemeler :
4 adet haşlanmış patates
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet soğancark boreği tarifi
4 dilim hindi salamı
1 demet maydanoz
5 adet milfoy hamuru
2 adet yumurtanın sarısı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yemeğin Yapılışı :
On hazırlık olarak haşlanmış patatesleri soyalım Tavla zarı iriliğinde doğrayalım Sıvı yağı tavaya alalım Kızdırdıktan sonra kucuk doğradığımız soğanı ekleyelim
Soğan pembeleşmeye başladığında kucuk parcalar halinde kesilmiş hindi salamını ekleyelim Tuz, karabiber, kırmızı pul biberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim Karışımı iyice harmanlayalım
Geniş ve uzun bir aluminyum folyonun uzerine milfoy hamurlarını yan yana dizelim Kenarlarını yapıştıralım Milfoy hamurlarının ortasına uzunlamasına patatesli harcı duzgun bir şekilde yayalım
Hamuru duzgun bir rulo oluşturacak şekilde yuvarlayalım Karşılıklı iki kenarını kapatalım Şeklini bozmadan aluminyum folyoya saralım Hamuru, dış kısmı sertleşene dek buzlukta bekletelim
Buzluktan aldığımız rulonun uzerinden folyoyu cıkaralım Ruloyu 5 cm aralıklarla, hamur eklerden ayrılmayacak şekilde keselim Yuvarlak bir form vererek hafifce yağlanmış tepsiye yerleştirelim Uzerine yumurta sarısı surelim Onceden ısıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirelim
alıntı
Cark Boreği Resimli Tarifi
Cark Boreği nasıl yapılır
Cark Boreği Tarifi Resimli
imagescarkboregitarifiresimli5ad45a17be387
Malzemeler :
4 adet haşlanmış patates
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet soğancark boreği tarifi
4 dilim hindi salamı
1 demet maydanoz
5 adet milfoy hamuru
2 adet yumurtanın sarısı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yemeğin Yapılışı :
On hazırlık olarak haşlanmış patatesleri soyalım Tavla zarı iriliğinde doğrayalım Sıvı yağı tavaya alalım Kızdırdıktan sonra kucuk doğradığımız soğanı ekleyelim
Soğan pembeleşmeye başladığında kucuk parcalar halinde kesilmiş hindi salamını ekleyelim Tuz, karabiber, kırmızı pul biberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim Karışımı iyice harmanlayalım
Geniş ve uzun bir aluminyum folyonun uzerine milfoy hamurlarını yan yana dizelim Kenarlarını yapıştıralım Milfoy hamurlarının ortasına uzunlamasına patatesli harcı duzgun bir şekilde yayalım
Hamuru duzgun bir rulo oluşturacak şekilde yuvarlayalım Karşılıklı iki kenarını kapatalım Şeklini bozmadan aluminyum folyoya saralım Hamuru, dış kısmı sertleşene dek buzlukta bekletelim
Buzluktan aldığımız rulonun uzerinden folyoyu cıkaralım Ruloyu 5 cm aralıklarla, hamur eklerden ayrılmayacak şekilde keselim Yuvarlak bir form vererek hafifce yağlanmış tepsiye yerleştirelim Uzerine yumurta sarısı surelim Onceden ısıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirelim
alıntı