Cap Kek (2 Çeşit) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao (silme)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (silme)
- Vişne reçeli tanesi
- Damla çikolata
Cap Kek (2 Çeşit) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları şekerle köpürene kadar çırpıyoruz, sırasıyla evvel sıvı gereçleri daha sonra katıları aktarıp kek hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Hamurun yarısını ayırıp geri kalanına kakao ekliyoruz.
- Kek kalıplarına bir kaşık hamur ekleyip biraz meyve taneciği serpip tekrar hamurdan üzerine ekleyelim.
- Çok doldurmayalım bir parmak kadar kabarma hissesi bırakalım.
- Son olarak üzerine damla çikolata serpip 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.
- Fırından fırına pişme müddeti değişebilir, kürdanla denetim edelim.
????????????Afiyet olsun ????????????.
Cap Kek (2 Çeşit) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı