Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cantık (Tatar Yemeği)

Cantık (Tatar Yemeği)
0
101

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
cantik-tatar-yemegi-4.jpg

Cantık (Tatar Yemeği) Tanımı İçin Materyaller


İç harcı için:
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
Hamuru için :
  • 850 gram un
  • 200 ml su
  • 100 ml sıvı yağ (biz zeytin yağı kullanıyoruz.)
  • 200 ml yoğurt ( 3 4 y. k)
  • Tuz (1.25 silinmiş tatlı kaşığı kullandım çok tuzlu sevmediğimiz için.)
  • Kabartma tozu

Cantık (Tatar Yemeği) Tanımı Yapılışı

  1. İç harç soğan ve kıyma kavrulur sulu kalmamasına dikkat edin. Tuzu ve karabiber eklenerek soğumaya bırakılır.
  2. Sıcaklığı gidince yoğurt eklenerek karıştırılır.
  3. Unu bir kaseye alıp ortasını açıp gereçleri ekleriz.
  4. Kulak göğsü kıvamında hamur yoğrulur.
  5. Hamur 2 ye bölünür biri başkasında daha büyük olsun.
  6. Büyük olanı tepsinin tabanına küçük olanı da üstüne kapatılacak.
  7. Hamurları kalınlığının istediğinize nazaran ayarlayarak açın ben çok kalın hamurlu yapmadım.
  8. Üst kısım biraz ince oluyor. Taban hamuru tepsiye yerleştirerek kıyma harcını üstüne yayın.
  9. Üstünü de başka küçük açtığımız hamur ile kapatın.
  10. Kenarlarını burma yapar üzere kıvırarak kapatalım. 200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt