Cannoli İtalyan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı un
- 200 gram labne
- 3 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
- 1 paket kremşanti
- Yarım çay bardağı süt
- Kızartmak için sıvı yağ
Cannoli İtalyan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ ısıtmadan biraz eritip yumurta ve sirke ile çırpıyoruz.
- Sonra üzerine vanilya ve şekeri ekleyip unu yavaş yavaş ek ediyoruz ve güzelce yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz.
- Labne ile sütü çırpıp üzerine pudra şekerini ve kremşanti ekleyip karıştırıyoruz sıkma torbasına alıp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra hamurunu ince bir formda açıp bir bardak yahut kase yardımı ile daireler formunda 10:12 çapında kesiyoruz.
- Kestiğimiz modülleri korne kalıbına sarıp uçlarını bastırarak sabitleyip kızgın yağda kızartıyoruz.
- Kızaranları çıkarıp soğuyunca kalıptan ayırıp dolapta bekleyen iç dolgumuzu içine sıkıyoruz.
- Üzerini dilediğiniz form süsleyebilirsiniz ben hazır pasta süsleri kullandım ???? not; pişen hamurlar kıtır kıtır oluyor, tüketmeden çabucak evvel dolgu materyalini ekleyin yumuşamasın ????.