Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

"Canım feda olsun!"

"Canım feda olsun!"

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Resulullahın Miraca çıktığını öğrenen, hazreti Ebu Bekir, hemen Resulullah efendimizin yanına geldi Büyük kalabalık arasında, yüksek sesle;

Ya Resulallah! Miracınız mübarek olsun! Bizleri, senin gibi büyük Peygambere hizmetçi yapmakla şereflendirdiği ve mübarek yüzünü görmekle, kalbleri alan, ruhları çeken tatlı sözlerini işitmekle nimetlendirdiği için Allahü teâlâya sonsuz şükürler ederim Ya Resulallah! Senin her sözün doğrudur İnandım Canım sana feda olsun!dedi

Hazreti Ebu Bekir'in sözleri kafirleri şaşırttı Diyecek şey bulamayıp dağıldılar Şüpheye düşen, imanı zayıf birkaç kişinin de kalbine kuvvet geldi Resulullah efendimiz o gün, Ebu Bekir'e Sıddikdedi Bu adı almakla, derecesi bir kat daha yükseldi

Bu hale çok kızan kafirler, mü'minlerin kuvvetli imanına, Peygamberimizin her sözüne hemen inanmalarına, O'nun çevresinde pervane gibi dönmelerinle dayanamadılar Resulullah efendimizi mahcup ve mağlub etmek için, imtihan etmeğe Mescidı Aksa hakkında sorular sormaya başladılar

Resulullah efendimiz hepsine birer birer cevap verdiler Efendimiz cevap verirken, hazreti Ebu Bekir; Öyledir ya Resulallahderdi Halbuki, Resulullah efendimiz edebinden, hayasından karşısındakinin yüzüne bile bakmazdı Buyurdu ki:

Mescidi Aksa'da etrafıma bakmamıştım Sorduklarını görmemiştim O anda, hazreti Cebrail Mescidi Aksa'yı gözümün önüne getirdi Pencerelerini görüp sayıyor ve sorularına, hemen cevap veriyordum

Resulullah efendimiz, yolda develi yolcular gördüğünü söyledi İnşaallah Çarşamba günü gelirlerbuyurdu Çarşamba günü güneş batarken, kervan Mekke'ye ulaştı Kervandakilere sorduklarında fırtına eser gibi olduğunu ve bir devenin yıkıldığını söylediler Bu hal, mü'minlerin imanını kuvvetlendirdi Kafirlerin düşmanlığı da gittikçe arttı

Hicretten bir yıl önce, Receb ayının 27'sinde Cuma gecesi vuku bulan bu mucizeye Mirac denir Resulullah, miraca, ruh ve bedeni ile uyanık bir halde çıktı Mirac gecesinde O'na nice ilahi hakikatler gösterildi ve beş vakit namaz bu gecede farz kılındı Ayrıca Bekara suresinin son iki ayeti kerimesi ihsan edildi Mirac; Kur'anı kerimde, İsra ve Necm suresi ile bazı hadisi şeriflerde bildirilmektedir

Sevgili Peygamberimiz Miracdan sonra dört büyük halifesine Cennet'i anlatırken buyurdular ki:

Ya Eba Bekir'! Senin köşkünü gördüm Kızıl altından idi Senin için hazırlanan nimetleri müşahede ettim

Ya Ömer! Senin köşkünü gördüm Yakuttan idi Fakat içeri girmedim Senin gayretini düşündüm

Ya Osman! Seni her gökte gördüm Cennet'te köşkünü görüp seni düşündüm

Ya Ali! Senin suretini dördüncü semada gördüm Cebrail'e sual ettim Dedi ki: Ya Resulallah! hazreti Ali'yi görmeden duramazlar Hak teâlâ, onun suretinde bir melek yarattı Dördüncü gökte durur, melekler onu ziyaret eder, bereketlenirler

Mirac gecesinin sabahında Cebrail aleyhisselam gelerek Resulullah efendimize beş vakit namazı, vakitlerinde imam olarak kıldırdı

Mirac hadisesinin Kudüs'e kadar olan kısmı ayeti kerime ile sabit olduğundan buna inanmayan dinden çıkar Hadisi şeriflerle bildirilen göklere yükselmesi kısma inanmayan bid'at ehli yani sapık,bozuk itikatlı olur

Kaynak Mehmet ORUÇ Kainatın Efendisi Kitabı

858,500Konular
982,392Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt