elektronikci
FD Üye

Çanakta Köfte (Kaşarlı) Tarifi İçin Malzemeler
Püresi için;
- 4 patates
- 2 kaşık tereyağı
- Karabiber
- Tuz
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 kuru soğan (Rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Kekik
- Pulbiber
- Tuz
- 1 kase çeri domates
- 7-8 adet kıl biber
- 1 kase kaşar peyniri rendesi
- Kızartmak için;
- Sıvı yağ
- Yemeği fırına sürerkende üzerine tereyağı serpiştiriyoruz
Çanakta Köfte (Kaşarlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle köftemizi yoğuruyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz, 1 saat kadar dinlendirmek için.
- Haşlanan patatesleri, tereyağı ve baharatlarıyla iyice eziyoruz. Fırın kabımızın zeminine patatesleri yayıyoruz.
- Daha sonra önce kıl biberleri kızgın yağda biraz çevirip patateslerin üzerine diziyoruz, daha sonra köfteleride yağda çevirip patateslerin üzerine diziyoruz.
- Domatesleride çiğ halde serpiştiriyoruz, daha sonra her köftenin üzerine yaklaşık 1 çay kaşığı tereyağı koyarak üzeri kapalı şekilde domatesler pişene kadar fırınlayalım.
- Son olarak pişen yemeğin üzerini açıp kaşar serpiştirip, tekrar fırınlayalım. Kaşar kızarınca yemeğimiz hazır. Afiyet olsun ????????