Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Canakkale Savaşı ile ilgili sozler

Canakkale Savaşı ile ilgili sozler
0
92

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Canakkale Zaferi ile ilgili sozler
Ataturk'un Canakkale Savaşı ile ilgili sozleri

“Harpte iki meşum (uğursuz) şey vardır Bunlardan biri taş duvara korukorune yuklenmek, diğeri kuvvetleri birtakım ayrı ve bağlantısız harekata dağıtıp korletmektir Biz bu iki ahmaklığı yapmanın tehlikesiyle karşı karşıyayız

İngiliz Başbakanı Asquith

“Turkler, Canakkaleyi zorlayan cağının en ileri tekniğine sahip gucler karşısına adeta bir kale gibi dikilmişlerdir

Churchill

“ Bu Turk kıtaatının cesaret, metanet ve sebat cihetiyle takdir ve senaya liyakatı, her şuphenin fevkinde bulunmuştur Donanmasının ateşiyle de, en muessir surette muavenet goren pek cesur bir duşmamn taarruzlarına karşı sayısız muharebelerde bu kıtaat mevkilerini muhafaza etmişlerdir 439

Alman Generali Liman von Sanders

“Avrupada hizbir asker yoktur ki, bu ifadenin altını ciziyorum, Turklierle mukayese edilebilsin Almanların mudafaada gayet iyi oldukları kabul olunabilir Fakat siperlerde onlar dahi Turklerle kıyas edilemez Misal olarak Geliboluyu zikretmek isterim Orada bizim gemi ateşlerimizle buyuk zayiata uğrayan kıtalar, Turk olmasalardı Yerlerinde kalamaz ve derhal değiştirilirlerdi Halbuki, Turkler, butun muharebe muddetince yerlerinde kaldılar

General Tawshend

“Ordunun yardımı olmaksızın Filonun başarı sağlayabileceği umidine kapılmıştım; fakat şimdi bu işte muşterek bir harekatın zorunlu olduğunu anlıyorum

Churchill

“Muttefiklerin gayreti kalmamıştır Turkiye insan menbalarını (kaynaklarını) sarf ederek bitab (bitkin) kalmış, muttefikler, hissolunur derecede zayıflamamışlardır Fakat Canakkale Muharebesinin Rusyanın akibeti ve Balkanlardaki tesiriyle Turkler muteselli olabilirler

Larşer

“Canakkale Seferi, Turk milletinin eski kudret ve kuvvetini muhafaza ettiğini, can cekişen bir imparatorluk icinde kahraman bir milletin varlığını meydana koydu

General Fahri BELEN

“ Turk askerinin savaş ve dovuş hususunda haiz bulunduğu evsafın bidayette layikiyle takdir edilmemiş olması, Ingilizler icin felaket olmuştur Turk askerinin ne yaman muharip olduğunu, Ingilizler kendileriyle dovuştukten sonra bittecrube anlamışlardır

Ingiliz Generali Oglander

Mustafa Kemal Ataturk'un Sozleri

“Ben size taarruzu emretmiyorum, olmeyi emrediyorum Biz olunceye kadar gececek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hakim olabilir 25 Nisan 1915 Conkbayırı

“Benimle beraber burada muharebe eden askerler kesin olarak bilmelidir ki, bize verilen namus gorevini eksiksiz yapmak icin bir adım geri gitmek yoktur Uyku, dinlenme aramanın, bu dinlenmeden yalnız bizim değil, butun milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepinize hatırlatırım 3 Mayıs 1915 Arıburnu

“Bu memleketin toprakları ustunde kanlarını doken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız Huzur ve sessizlik icinde uyuyunuz Sizler Mehmetciklerle yan yana, koyun koyunasınız Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gonderen analar! Goz yaşlarınızı dindiriniz Evlatlarınız, bizim bağrımızdadır Huzur icindedirler ve huzur icinde rahat rahat uyuyacaklardır Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır Canakkalede olen duşman askerlerinin ailelerine hitaben, Ataturkun soyledikleri

“Onlar mukaddes vatan toprakları icin canlarını seve seve vermişler, Canakkale Savaşlarının kaderini değiştirmişlerdir Burada gecen her saniye, kullanılan her an, olen her nefer, Turk vatan ve milletinin mukadderatını cizmiştir Kara savaşlarına katılan ilk birlik olan 57 Alay, vatan sevgisinin ne olduğunu insanlığa gostermiştir Bu kahraman Alayı hayranlık, minnet ve rahmetle anıyorum Ataturkun 57 Alay ile ilgili soyledikleri

“Canakkale Zaferi, Turk askerinin ruh kudretini gosteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir Emin olmalısınız ki, Canakkale Muharebelerini kazandıran bu yuksek ruhtur

858,505Konular
982,779Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt