iltasyazilim
FD Üye
Çana Ekmeği (yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
*3 yemek kaşığı kuru maya
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*Su
*Aldığı kadar un
İç Malzemeler
*1 su bardağı öğütülmüş haşhaş
*1 su bardağı pekmez
*1 su bardağı tahin
*1 su bardağı şekerli su
Çana Ekmeği (yöresel) Tarifi Yapılışı Kuru mayayı suyla ıslatıp eritiyoruz Sonra tuzu koyup ılık süt ve ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz Dinlenmesini bekliyoruz Hamur kabarınca yuvarlak bezeler yapıp hazır yufkadan biraz küçük olacak şekilde açıp isteğe göre tahin+şekerli su karışımı ya da pekmez+haşhaş karımı sürüp ortadan kesip rulo yapıp kendi etrafında dolayıp gül gibi yapıp üstüne yumurta sarısı sürüp susam serpip fırında pişer Sıcak bir şekilde servis yapılır
*3 yemek kaşığı kuru maya
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*Su
*Aldığı kadar un
İç Malzemeler
*1 su bardağı öğütülmüş haşhaş
*1 su bardağı pekmez
*1 su bardağı tahin
*1 su bardağı şekerli su
Çana Ekmeği (yöresel) Tarifi Yapılışı Kuru mayayı suyla ıslatıp eritiyoruz Sonra tuzu koyup ılık süt ve ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz Dinlenmesini bekliyoruz Hamur kabarınca yuvarlak bezeler yapıp hazır yufkadan biraz küçük olacak şekilde açıp isteğe göre tahin+şekerli su karışımı ya da pekmez+haşhaş karımı sürüp ortadan kesip rulo yapıp kendi etrafında dolayıp gül gibi yapıp üstüne yumurta sarısı sürüp susam serpip fırında pişer Sıcak bir şekilde servis yapılır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.