Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Camide müezzinin bulunduğu bölüme ne denir

Camide müezzinin bulunduğu bölüme ne denir
0
291

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Camide Müezzinin Bulunduğu Bölümün adı

Camide Müezzinin Bulunduğu Birim Müezzin Mahfili dir

Müezzinlerin, camilerde, birarada oturmaları için bölünmüş yüksekçe yerdir
Şartlarına yerinde kişilerin (Müslüman, aklı başında vb) günde 5 defa müezzin göre camiye gelmeleri için yapılan çağrıya uyarak camiye gelenler bir kalabalık oluşturur Burada yapmaları gereken ibadeti yaparlar Budan sonra birbirlerinin hatırlarını sorarlar, sıkıntıda olanlara takviye ederler Hasta olanları öğrenir, ziyaret ederler Sevgiye, saygıya dayanan bir toplum oluşmasına destek ederler Keza bilhassa Cuma günleri ve bayramlarda kürsü ve hutbede yapılan vaazlarla dini bilgilerini geliştirirler, birbirleriyle olan ilişkilerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğrenmiş olurlar *

Similar threads

Camide Müezzinin Bulunduğu Birim hakkında veri Mahfil camideki sütunlu, yüksekçe mekanlara denir Etrafı tahta ya da taş parmaklıkla çevrilidir Bunların yüksekliği 3 metredir, bilye veya ahşap ayaklarla desteklenir Bazıları basamaklıdır, bazıları dayama merenlidir Tavanları süsleme sanatıyla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
Camide Muezzinin Bulunduğu Bolumun adı Camide Muezzinin Bulunduğu Bolum Muezzin Mahfili dir Muezzinlerin, camilerde, birarada oturmaları icin ayrılmış yuksekce yerdir Şartlarına uygun kişilerin (Musluman, aklı başında vb) gunde 5 defa muezzin tarafından camiye gelmeleri icin yapılan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Caminin Bölümleri şöyle kısaca tanıyalım: Harim: Sanat tarihi teknolojisinde, camilerde namaz kılmaya görev edilen mekana denmektedir Harim, Allah'la O'nun kulu olan insan aralarında bir nevi senet kurma mahalli olması sebebiyle kutsal sayılır Namaz haricen eğitim ve öğretim gibi bazı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Caminin bölümleri nelerdir anlamları nelerdir? Caminin bölümleri şöyledir;Harim Mihrab Minber Vaiz Kürsüsü Hünkar Mahfili Müezzin Mahfili Son Cemaat Yeri Son Cemaat Yeri Minare Şadırvan Avlu'dan oluşmaktadır Harim: Sanat tarihi teknolojisinde camilerde namaz kılmaya devir edilen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
228
cami bolumlerinin isimleri Harim: Sanat tarihi teknolojisinde, camilerde namaz kılmaya tahsis edilen mekana denmektedir Harim, Allah'la O'nun kulu olan insan arasında bir nevi bağ kurma mahalli olması sebebiyle kutsal sayılır Namaz dışında eğitim ve oğretim gibi bazı faaliyetlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt