Calla (Karaman Yöresel Yemeği) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo kuzu kuşbaşı
- 4 adet patlıcan
- 3 adet soğan (Ben arpacık soğan kullandım)
- 2 baş sarımsak
- 8 adet sivri biber
- 5 orta uzunluk domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvıyağ
- Tereyağ
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Pul biber
- Yuz
- Varsa kuyruk yağı
Calla (Karaman Yöresel Yemeği) Tanımı Yapılışı
- Patlıcanlar alacalı soyulup doğrayıp 30 dakika tuzlu suda bekletilip süzüyoruz.
- Tencereye yağı alıp (Varsa evvel kuyruk yağını) etleri üzerine atıyoruz ve 15 dakika kavuruyoruz.
- Kavrulan etlerin üzerine sırayla soğan, sarımsak, biber, patlıcan ve domatesi diziyoruz (Sarımsağı her kata ortalara serpiştirebilirsiniz)
- Hiç karıştırılmadan en üste salça ve baharatları ekleyip tereyağını koyup yağlı kağıtla kapatıyoruz.
- Kısık ateşte kapak açmadan 2 saat denetimli pişiriyoruz 2 saatin sonunda karıştırıp afiyetle yiyoruz????????????
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.