Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çalışan işçi hakları

Çalışan işçi hakları
0
104

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Emekçi hakları insan hakalrı evrensel beyannameisnin bir parçasıdır BU haklar hukuki olduğundan hak ihlali durumunda iş mahkemelerine başvurulabilir

Birleşik Milletler emekçi haklarını teşvik etmek için İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne iki madde eklemiştir Bu maddeler:

Madde 23

Her şahsın çalışmaya, işini serbestçe seçmeye, adil ve elverişli egzersiz şartlarına ve işsizlikten korunmaya hakkı vardır

Herkesin, hiçbir fark gözetilmeksizin, eşdeğer iş karşılığında eşdeğer ücrete hakkı vardır

Çalışan her kimsenin kendisine ve ailesine insanlık haysiyetine uygun bir yaşayış karşılayan ve icabında her türlü sosyal koruma vasıtalarıyla da tamamlanan adaletli ve elverişli bir ücrete hakkı vardır

Herkesin menfaatlerinin korunmasi için sendikalar kurmaya ve bunlara katılmaya hakkı vardır

Madde 24

Her şahsın dinlenmeye, eğlenmeye, bilhassa egzersiz müddetinin akılcı surette sınırlandırılmasına ve muayyen devrelerde ücretli tatillere hakkı vardır *

Similar threads

insan hakları evrensel beyannamesi nedir, insan hakları evrensel beyannamesi maddeleri Insan Hakları Evrensel Beyannamesi Birleşik Milletler Genel Kurulu'nun 10 Aralık 1948 tarih ve 217 A(III) sayılı Kararıyla ilan edilmiştir (10 Aralık 1948 ) 6 Nisan 1949 tarih ve 9119 Sayılı Bakanlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu; İnsanlık topluluğunun tüm bireyleriyle kuruluşlarının bu Bildirgeyi her zaman göz önünde tutarak eğitim ve öğretim aracılığıyla bu adalet ve özgürlüklere saygıyı geliştirmeye, artan bir şekilde artan milli ve milletlerarası önlemlerle gerek üye devletlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ (10 ARALIK 1948) Madde 1: Tüm halk özgür, değerinde ve yargı bakımından eşit olarak doğarlar Hafıza ve vicdana sahiptirler Birbirlerine karşı kardeşlik düşünceleriyle davranmalıdırlar Madde 2: Herkes; insanlar, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal ya da diğer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
175
Evrensel haklar nelerdir? İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi İnsanlık topluluğunun bütün bireyleriyle kuruluşlarının bu Bildirgeyi daima göz önünde tutarak eğitim ve öğretim yoluyla bu adalet ve özgürlüklere saygıyı geliştirmeye, artan bir şekilde çoğalan ulusal ve milletlerarası önlemlerle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
insan hakları evrensel bildirisi insan hakları evrensel bildirisi wiki insan hakları evrensel bildirisi nedir İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi İnsan Hakları Evrensel Bildirisi (İngilizce: Universal Declaration of Human Rights veya özet olarak UDHR), Birleşik Milletler İnsan Hakları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt