Çalışan (Annelerimize) meleklerimize ip uçları Okullar açılmak üzere, tatil bitti, trafik yoğunluğu artıyor ve buna paralel olarak hayatımız daha da zorlaşmaya başladı Her sabah ve akşam gittiğimiz mesafe en azından İstanbul için 30 dakika şayet 1 saat daha uzadı Eğer evde okuldan gelmiş sizi bekleyen çocuğunuz varsa, akşam yemeği hazırlanmış değilse işiniz şiddet, natürel alaka bekleyen eşinizi de unutmamak gerekli Böyle durumlarda mutfak için biraz daha işinizi kolaylaştıracak öneriler hazırladık: bir defa pişirin, ikiüç kez yiyin Izgaraya fazladan tavuk göğsü veya köfte koyun O gün yemediğinizi derin dondurucuda saklayın Zamanınız sınırlı olduğunda mikrodalgada ısıtın, sandviç veya kepekli lavaş ekmeği ile dürüm yapın Dondurulmuş sebzeniz varsa haşlayın yanına ek edin Yemeği ailece planlayın Çocuğunuz ya da eşinizin bütün günü nasıl geçirdiğini ayrıca dinleyin ayrıca de size destek etmelerini rica edin Çocuklarla mutfakta zaman geçirmek, onların sebzeleri tanıması açısından da iyi bir yoldur Masayı sıralamak konusunda da her gün aile fertlerinden birini görevlendirin Haftalık menü yapın Her gün ne pişireceğinizi göz önünde bulundurmak kuvvet geliyorsa bütün ailenin bir arada olduğu bir günde örneğin her pazar günü liste hazırlayın Herkes sevdiği bir yemeği söylesin ve o gün sizin mutfakta gönüllü yardımcınız olsun Alışverişi bu listeye kadar yapın Alışveriş sonrası sebzeleri temizleyin ve pişirmeye hazırlanmış şekilde paketleyin Bu listeyi hazırlarken dengeli ve sağlıklı bir beslenme planı için aşağıdaki önerileri göz önünde bulundurabilirsiniz: Haftada 2 akşam sebze yemeği Haftada 2 akşam kırmızı et Haftada 1 akşam kuru baklagil Haftada 2 akşam tavuk veya balık Sebze günleri yanına pilav olabilir (özellikle bulgur daha sağlıklı bir seçim) Makarna seviliyorsa bir akşam sadece makarna olabilir (domates sos veya peynir veya yoğurt pratik olacaktır) Sebze yemeğini etsiz pişirecekseniz yanında protein olarak mutlaka yoğurtayrancacık ilavesi yapın, eğer yemek yemek artarsa dondurun ve ertesi hafta kulanın Çorbaları 23 günlük pişirin Etleri soslayıp pişirin Limonbibersusam soya, nar ekşisi, zencefil, zeytinyağı, süt, yoğurt gibi baharat ve tezgâhtar malzemeleri mutfakta her zaman bulundurun Yağsız et veya tavuğu marketten porsiyonluk olarak aldıktan sonradan pişirmeden bir gece önce soslayın ve buzdolabında bekletin Eğer uzun vakit donduracaksanız mutlaka üzerine etiket yazın İstediğiniz zaman buzunu çözün ızgaraya atın ve yanına salatayla servis yapın Sebzeleri ızgara yapın Taze mevsim sebzelerini soyup şeritler halinde doğrayın, çift katlı alüminyum folyonun üzerine koyun Üstüne birazcık zeytinyağı dökün ve baharat ekleyin Tepesini ve kenarlarını tamamen kıvırarak folyoyu bir çadır biçiminde kapayın Sebzeler yumuşayana kadar ızgara edin Bunun yerine tost makinesini de kullanabilirsiniz Sebzeleri yağlanmış tost makinesi içinde çift çevrili çok daha seri ızgara yapabilirsiniz Yanına yoğurt sos ya da cacık ya da eksik yağlı kaşar rendesi ya da yeşil salata ile ayrıca sağlıklı keza de fazla lezzetli bir öğün olur Ramazanın simgesi hurmaHurma içerik olarak çok farklı alanlara yönlendirilmiş vitamin ve minerale sahiptir Lif, yağ ve proteinler açısından zengindir Hurmada sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor da vardır Hurma ayrıca A vitamini, betakaroten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminlerini de içerir Hurmada, hamileler için manâlı bir B vitamini olan folik asit de bulunmaktadır Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun inşa taşı olan aminoasitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde manâlı görevler üstlenen bir vitamindir İçerdiği lifler kabızlığa aleyhinde da koruyucudur Hem protein içermesi de önemlidir id İftar sofralarının vazgeçilmez yiyeceği hurmanın yürek ve damar hastalıklarından korunmada etkin rol oynadığı, kansere karşısında koruyucu olduğu, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı şikâyetlerini giderdiği bildirilmektedir Uzun süren arzu sonrası iftarda düşen kan şekerini dengelemede ve bağırsaklara yardımcı lifleri sağlamada en içten seçimlerden biridir kadinca