Çakma Çiğ Börek Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 200 gram dana kıyma
- 1 kuru soğan rendesi
- Tuz, karabiber
- Yarım çay bardağı su
- Sıvı yağ
Çakma Çiğ Börek Tanımı Yapılışı
- Yumurta, yoğurt, sirke, tuz ve suyu bir derince bir kaba alın.
- Çatalla yahut elinizle 1 kaç dakika karıştırın.
- Üzerine denetimli olarak un ekleyin. ( yoğurttaki su ölçüsüne nazaran un değişkenlik gösterebilir. )
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru yarım saat dinlendirin.
- Bu ortada iç malzemeyi hazırlayın.
- Çukur bir kaba tüm malzemeyi koyup çatalla ezin.
- Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük kesimler kopartın.
- Her parçayı avucunuzda yuvarlayıp beze haline getirin.
- Unlanmış tezgahta bezeleri merdane ile açın.
- Hazırladığınız içten yeteri kadar koyun ve kapatın.
- Kenarlarını bastırın yahut rulet ile kesin.
- Derin bir tavaya sıvı yağ koyun ve ısıtın.
- Yeteri kadar ısınınca böreklerin varsa fazla ununu silkeleyip içine yavaşça bırakın.
- Gerili önlü kızarttığınız börekleri havlu kağıt açılmış bir tepsiye yerleştirin.
- Tamamı bitince servis tabağına alıp sıcak yahut ılık servis yapın.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.