Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çakma Çiğ Börek

Hoş geldin! kingtp tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Çakma Çiğ Börek
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cakma-cig-borek.jpg

Çakma Çiğ Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
İç gereç :
  • 200 gram dana kıyma
  • 1 kuru soğan rendesi
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay bardağı su
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Çakma Çiğ Börek Tanımı Yapılışı

  1. Yumurta, yoğurt, sirke, tuz ve suyu bir derince bir kaba alın.
  2. Çatalla yahut elinizle 1 kaç dakika karıştırın.
  3. Üzerine denetimli olarak un ekleyin. ( yoğurttaki su ölçüsüne nazaran un değişkenlik gösterebilir. )
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  5. Hamuru yarım saat dinlendirin.
  6. Bu ortada iç malzemeyi hazırlayın.
  7. Çukur bir kaba tüm malzemeyi koyup çatalla ezin.
  8. Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük kesimler kopartın.
  9. Her parçayı avucunuzda yuvarlayıp beze haline getirin.
  10. Unlanmış tezgahta bezeleri merdane ile açın.
  11. Hazırladığınız içten yeteri kadar koyun ve kapatın.
  12. Kenarlarını bastırın yahut rulet ile kesin.
  13. Derin bir tavaya sıvı yağ koyun ve ısıtın.
  14. Yeteri kadar ısınınca böreklerin varsa fazla ununu silkeleyip içine yavaşça bırakın.
  15. Gerili önlü kızarttığınız börekleri havlu kağıt açılmış bir tepsiye yerleştirin.
  16. Tamamı bitince servis tabağına alıp sıcak yahut ılık servis yapın.
 
858,507Konular
982,857Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt