Çakıldaklı Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 1 kase kırmızı mercimek
- 1 çay bardağı dövme (buğday)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 250 gram yeşil fasulye(küçük doğranmış)
- 2 patlıcan (küp küp doğranmış)
- 2 kabak(küp küp doğranmış)
- 1 bağ semizotu (ayıklanmış)
- 2 diş sarımsak,
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Kuru nane, kırmızı biber, karabiber, kimyon, tuz
- Nar ekşisi
Çakıldaklı Çorba Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimek nohut ve dövme yıkanıp yaklaşık 2 litre suyla ocağa alınır.
- Bunlar biraz haşlanınca evvel yeşil fasulye eklenir.
- Fasulye pişince kabak ve patlıcan eklenir.
- Bu sırada suyu denetim edilir kıvamına nazaran su eklemesi yapılır .
- En son denetim edilip hepsi pişince semiz otu eklenir.
- Bu sırada yağı hazırlanır.
- Zeytinyağı rendelenmiş sarımsak ve salça kavrulur.
- İçine baharatlar eklenir, altı kapatılır ve yaklaşık yarım kahve fincanı nar ekşisi eklenip , çorbaya yağı eklenir.
- Damak tadınıza nazaran ekşi ve baharat ölçüsünü ayarlayabilirsiniz. Kesinlikle deneyin tam bir şifa deposu şimdiden afiyet olsun. ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.