Henuz tam olarak olgunlaşmamış bademin ekşi, mayhoş bir tadı vardır ve tuzlayarak yenmektedir Cağla adı verilen olgunlaşmamış bademin bir cok faydası bulunmaktadır
h 1Cağlanın Faydaları Nelerdir? Pek bilinmeyen bu meyve, stresten kanser tedavisine kadar bir cok rahatsızlığın iyileşmesine katkıda bulunur Yılda sadece 2 haftada tuketilebilen cağla, en erken yenebilen meyveler arasındadır Ana oğunlerde salatanın icinde kullanılabilmektedir Uykusuzluk, halsizlik ve baş donmesi gibi belirtilerin azalmasını sağlar Bademler, oncelikle tatlı badem ve acı badem turlerine ayrılırlar Lezzetli ve besin değeri yuksek olan tatlı badem, kurutularak cerez olarak tuketilmekle beraber tatlandırıcı, şeker ve cikolatalarda da kullanılır Badem yağı ise kozmetik ve parfum endustrilerinde kullanılmaktadır Badem yağının mushil etkisi bulunmaktadır ve cocuklarda etkili olur Yaralara dıştan surulduğunde badem yağı iyileştirici etkiler gosterir Sulandırılarak icildiğinde oksuruk ve boğaz ağrılarınıza iyi gelir
*Selenyum, E vitamini ve C vitamini iceriği ile kansere karşı koruyucu etkisi vardır Kanser tedavisinin başarıyla sonuclanmasına yardımcı olur Bağışıklık sisteminin guclenmesine de katkıda bulunur
*Malin melanom losemi multiple myelom (kemik iliği) ve bağırsak kanseri gibi bağışıklık sisteminin zayıf duştuğu kanser turlerinde cağlanın son derece yararlı olduğunu belirtiyor
*Guclu bir antioksidan olan vitamin E’yi icerir Cilt sağlığında etkilidir Yaşlanmayı geciktirir
*Akciğer hastalıkları, boğaz ağrısı, bronşit gibi hastalıklarda faydalıdır
*Bobrek ağrıları, karaciğer ve bağ ağrısını hafifletir
*Balgam sokturucu etkileri vardır
*Kolestrolu duşurup kalp krizi riskini azaltır
*Emzirme doneminde sutu arttırır ve bebek gelişimine yardımcı olur
*Goğus hastalıkları ve zihin yorgunluğunu giderir
*Sinirleri guclendirir
*Bağırsaklarda iyi bakterilerin oluşmasını arttırır ve probiyotik etki gosterir
*Safra taşı oluşumunu azaltır
*Kilo vermeye yardımcı olur
h 1Cağlanın Faydaları Nelerdir? Pek bilinmeyen bu meyve, stresten kanser tedavisine kadar bir cok rahatsızlığın iyileşmesine katkıda bulunur Yılda sadece 2 haftada tuketilebilen cağla, en erken yenebilen meyveler arasındadır Ana oğunlerde salatanın icinde kullanılabilmektedir Uykusuzluk, halsizlik ve baş donmesi gibi belirtilerin azalmasını sağlar Bademler, oncelikle tatlı badem ve acı badem turlerine ayrılırlar Lezzetli ve besin değeri yuksek olan tatlı badem, kurutularak cerez olarak tuketilmekle beraber tatlandırıcı, şeker ve cikolatalarda da kullanılır Badem yağı ise kozmetik ve parfum endustrilerinde kullanılmaktadır Badem yağının mushil etkisi bulunmaktadır ve cocuklarda etkili olur Yaralara dıştan surulduğunde badem yağı iyileştirici etkiler gosterir Sulandırılarak icildiğinde oksuruk ve boğaz ağrılarınıza iyi gelir
*Selenyum, E vitamini ve C vitamini iceriği ile kansere karşı koruyucu etkisi vardır Kanser tedavisinin başarıyla sonuclanmasına yardımcı olur Bağışıklık sisteminin guclenmesine de katkıda bulunur
*Malin melanom losemi multiple myelom (kemik iliği) ve bağırsak kanseri gibi bağışıklık sisteminin zayıf duştuğu kanser turlerinde cağlanın son derece yararlı olduğunu belirtiyor
*Guclu bir antioksidan olan vitamin E’yi icerir Cilt sağlığında etkilidir Yaşlanmayı geciktirir
*Akciğer hastalıkları, boğaz ağrısı, bronşit gibi hastalıklarda faydalıdır
*Bobrek ağrıları, karaciğer ve bağ ağrısını hafifletir
*Balgam sokturucu etkileri vardır
*Kolestrolu duşurup kalp krizi riskini azaltır
*Emzirme doneminde sutu arttırır ve bebek gelişimine yardımcı olur
*Goğus hastalıkları ve zihin yorgunluğunu giderir
*Sinirleri guclendirir
*Bağırsaklarda iyi bakterilerin oluşmasını arttırır ve probiyotik etki gosterir
*Safra taşı oluşumunu azaltır
*Kilo vermeye yardımcı olur