
Cafe De Paris Soslu Bonfile Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet bonfile
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 2 dal taze kekik
- yarım paket krema
- 40 gram kaymak
- 40 gram rokfor peyniri
- 10 gram köri
- 10 gram kırmızı toz biber
- 10 gram zerdeçal
- 1 adet sarımsak
- 1 tutam dereotu
Cafe De Paris Soslu Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tercihinize göre kalınlıkta aldığımız bonfileyi eğer vaktimiz varsa zeytinyağı ve taze kekikle 2-24 saat arası marine edip bekletiyoruz.
- Sosu için tüm malzemeleri sırasıyla sos tenceresine ekliyoruz. Eriyip kıvam aldıkça baharatlar ve sarımsağını da ekliyoruz.
- En son kıyılmış dereotunu da ekleyip sosumuzu kenara alıyoruz.
- Önceden ısıttığımız döküm tavada oda sıcaklığına getirdiğimiz etleri tercih ettiğimiz pişme derecesine göre pişiriyoruz.
- Ben orta az tercih ettiğim için eti kızgın tavaya bırakıp dokunmadan her bir yüzünü 4 er dk. Pişiriyorum.
- Eğer iyi pişmiş seviyorsanız 7 şer dk pişirmeniz gerekiyor.
- Sonrasında eti 5 dk dinlendirip servis tabağına alabilirsiniz. Kenarına sosu eklediğinizde restaurant tabağınız hazır
- Yanında fırın patates ya da ızgara sebzeyle çok daha güzel olacaktır. Afiyet olsun.