Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cacık (Videolu)

Cacık (Videolu)
0
167

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
cacik.jpg

Cacık (Videolu) Tanımı İçin Materyaller

• 2 su bardağı yoğurt
  • 2 adet salatalık
  • 2 diş sarımsak
  • 8-10 yaprak nane
  • 1 yemek kaşığı nane (Taze yoksa)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Buz
Üzeri İçin
  • Kırmızı toz biber
  • Nane
Bardak ölçüm 200 ml.

Cacık (Videolu) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Derin bir kabın içerisine yoğurdu alıyoruz.
  2. Salatalığın kabuğunu soyarak rendeleyebilirsiniz lakin ben cacık yerken salatalıkların dişime gelmesini istediğim için çok ufak kıyım kesiyorum.
  3. Ufak ufak kestiğim salatalığı yoğurdun içerisine ek ediyoruz.
  4. Taze nane yapraklarını da çok ince kıyım keserek yoğurdun içerisine ek edelim.
  5. Sarımsakları havanda döverek yoğurdun içine katalım.
  6. Tuzunu da kattıktan sonra yoğurdu el çırpıcısı ile yeterlice karıştıralım.
  7. Servis yapacağımız kaselere birer adet buz koyalım buzun üzerine birer kepçe cacık doldurup üzerini kırmızı toz biber ve kuru nane ile süsleyerek servise hazır hale getirelim. Cacıklarımız sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun ????.

Similar threads

Fesleğenli Kuru Naneli Cacık Tarifi İcin Malzemeler *Yarım kilo yoğurt *2 adet orta boy salatalık(kabuğu soyulmadan rendelenecek ) *2 diş taze diş sarımsak(soyulmuş rendelenmiş) *1 tatlı kaşığı zeytinyağı *1 tatlı kaşığı kuru nane *1 cay kaşığı tuz *1 tutam ince kıyım fesleğen *2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Yazdan Kalma Salatalık İle Sarımsaklı Cacık Tanımı İçin Gereçler 4 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt4-5 su bardağı su4 diş sarımsakRendelenmiş salatalık (Yazın rendeleyip dondurucuya atıyoruz ben onu kullandım) Üzeri için ZeytinyağıTaze ve kuru nane Yazdan Kalma Salatalık İle Sarımsaklı Cacık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Hafif Serinleten Orta Öğün (Yoğurtlu Sebzeli Cacık) Tanımı İçin Materyaller 2 adet patates2 su bardağı yoğurt2 adet salatalık1 adet havuç1 tutam dereotu1 tatlı kaşığı nane1 çay kaşığı tuz2 diş sarımsak isteğe bağlı Hafif Serinleten Orta Öğün (Yoğurtlu Sebzeli Cacık) Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Sebzeli Gözleme (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 1 adet yufka3 sap taze soğan5-6 sap taze nane1 kibrit kutusu kadar peynirYarım domates2 yemek kaşığı sıvı yağ Sebzeli Gözleme (Videolu) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Yufkayı geniş tezgaha serelim. Üzerine bir fırça yardımı ile yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Havuçlu Kabak Rulo (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 4 adet kabak1 adet kuru soğan4 adet yumurta5-6 adet taze soğan6-7 sap maydanoz4 -5 sap nane2 adet dış kabuğu koyu yeşil kabak2 adet havuç Üzeri için; 1 su bardağı yoğurt2 diş sarımsak Havuçlu Kabak Rulo (Videolu) Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt