
Buzluktaki Sütü Kesilmeden Mayalama Tanımı İçin Materyaller
- 2.5 litre + 1.litre buzluktaki yada köy sütü
- 2 yemek kaşığı yoğurt (Daha evvel mayaladığınız varsa ondan koyun şayet market yoğurduysa 3 yemek kaşığı)
Buzluktaki Sütü Kesilmeden Mayalama Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak buzluktan şutu buzdolabının olağan kısmına indirelim. Buzu çözüldükten sonra tencereye alalım içine 1 tane yemek kaşığı atalım.
- Kısık ateşte kaynayana kadar pişirelim lakin kaynayınca altını kapatmayalım 15 dakika kadar kaynatalım.
- Daha sonra borcam yahut yoğurt kabı yahut yemek grubuna mayalabilirsiniz. Kabımıza kaynayan sütümüzü alalım orta sıra serçe parmağımızla denetim edelim.
- Sütümüzün sıcaklığı serçe parmağımızı hafif yakmalı çok soğuk yada çok sıcak olmamalı (Sıcak olursa sulu olur; soğuk olursa yoğurdunuz uyumaz)
- Mayalamak için; 2 yemek kaşığı mesken yoğurdunu çırpalım pütürtü kalmasın!. (Yoğurdunuz eksi ise 1 çay kaşığı kadar şeker ekleyebilirsiniz şayet market yoğurduysa mesken yoğurdu tadını pek yakalayamazsınız).
- Çırptığımız yoğurdu ılık sütümüze ekleyelim karıştıralım.
- Kapağını kapatalım ve kalınca sofra bezi battaniye üzere örtüler ile örtelim. En az 5 saat en fazla 7 saat bekletelim.
- Üzerini açalım ve yoğurdumuzun sıcaklığı çıkana kadar bekleyelim. Sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine havlu kağıt örtelim kapağını kapatalım.
- Buzdolabında 1 gün bekletelim dinlensin. Üzerindeki havlu kağıdı alalım yemeye hazır. Afiyet olsun .