Buzlukta Sarımsak Tanımı İçin Malzemeler
- Sarımsak
- Tuz
Buzlukta Sarımsak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıştan kalan ve yavaş yavaş yumuşamaya başlayan sarımsaklarımızı kıymetlendirmek için buzlukta saklama metodunu kullanabilirsiniz.
- Öncelikle sarımsaklarımızı bütün olarak ıslatıyoruz ki kabukları rahatça soyulsun.
- Kabuklarını soyduğumuz sarımsaklarımızı rondoda bir çay kaşığı tuz ekleyerek çekiyoruz.
- Buzluk kaplarımızın içine streç sinema serip içine birer çay kaşığı sarımsak ekliyoruz.
- Üzerini tekrar streç sinemayla kapatıyoruz.
- Ayrıca buzluk kabınız yoksa streç sinemaya ince uzun rulo olacak biçimde sardığımız sarımsaklarımızı dondurduktan sonra bıçak ya da makasla kullanacağımız kadar kesebiliriz.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.