Buzluğa Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı bulgur
- 1 adet kuru soğan ortaboy
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 avuçtan fazla maydanoz
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak isteğe bağlı
- 1 çay kaşığı doruklu kekik, köri, kimyon, kırmızı toz biber, karabiber ve reyhan
- Salamura üzüm yaprağı
Buzluğa Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinç ve bulguru yıkayıp suyu süzülmesi için bir kenara alalım.
- Soğanı maydanozu ince doğrayıp bir kabın içine alalım.
- Pirinç ve bulguru ek edelim başka malzemeleride ekleyip karıştıralım.
- İç harcımız hazır yaprak sarmamızı yaprakların içersine yeteri kadar yaprağa nazaran koyup saralım.
- Düz bir kabın içine sardıklarımızı sıkıca yerleştirip ağzını kapatıp derin dondurucuya koyalım.
- Arzu ettiğiniz vakit aceleniz yoksa buzu açılınca pişirelim .Aceleniz varsa buzlu olarakta tencereye dizip kaynar su koyup pişirebilirsiniz afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.