Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Büzgü Börek

Büzgü Börek
0
88

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
buzgu-borek-4.jpg

Büzgü Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet yufka
  • 1 kase dolusu peynir
  • Yarım demet maydanoz
Sosu İçin
  • 3 yumurta (Birinin sarısı ayrılacak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabarta tozu
Üzeri İçin
  • Sosun kalanına
  • 1 şişe sade maden suyu
  • Ayrılan yumurta sarısı

Büzgü Börek Tanımı Yapılışı

  1. Maydanoz ince kıyılıp, peynirle karıştırılır. Bir kasede sos hazırlanıp çırpılır. Evvel yufka büsbütün masaya açılır, üzerine sos gezdirilir.
  2. Akabinde peynir harcı aralıklı serpilir. Üzerine bir yufkayı daha açık bir biçimde konulur. Üstten ve alttan büzerek uzun şerit elde edilir.
  3. 4 parmak aralıklarla kesilerek, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Tüm yufkalar bu biçimde yapılır.
  4. Kalan sosa yumurta sarısı ve soda eklenerek çırpılır, üzerine hazırlanan sos dökülür. Çörek otu da eklenerek lezzetlendirilir.
  5. 180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirilir. Sonrasında kesmenize gerek yok, kesim parça alınıp servis edilir. Su böreği tadındaki tanımımızı çok seveceksiniz, afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt