Buzdolabını atama sanatı Tazeliklerini uzun süre korumaları istenen gıda ve içecekleri yalnızca buzdolabına koymak yetmez; peynirin de, çileğin de, ham etin de favori ‘mekânları’ var 1549190108 1549190108 buzdolabiniyerlestirmesanati5c56c3e26a489buzdolabiniyerlestirmesanati5c56c3e26a489 http:wwwevdekorasyonnetimagesrefrigerator 1549190108 1549190108 buzdolabiniyerlestirmesanati5c56c3e2dcee4buzdolabiniyerlestirmesanati5c56c3e2dcee4 http:wwwekolaynetimagestransgif Üstteki Peynir, pişmiş yemek yemek, salata, tütsülenmiş balık ve et üste konmalı Artan yemekleri kapalı kaplarda yaklaşık üç gün, tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur Orta Süt, süzme yoğurt, yoğurt, krema ve taze peynirin yeri buzdolabının orta rafları Gevşemiş kutular yaklaşık dört gün buzdolabında kalabilir Sebzelik Çilek, böğürtlen vs mantar, yeşil salata, yapraklı sebzeler, maydanoz, taze nane, dereotu gibi yeşilliklerin yeri sebzelik Alıngan meyve ve sebzeler buzdolabının sebzelik bölümünde üç gün saklanabilir Öteki sebze ve meyveleri buzdolabında saklamanız koşul yok Muz, papaya, mango gibi egzotik meyve, portakal, mandalina gibi turunçgilleri, domatesleri buzdolabında koymayın, tatları kaybolur Salatalık ya da biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışında ömürleri artı uzun değil Olası olduğunca çabuk tüketilmeliler Kapı Tereyağı, margarin, yumurta, açılmış reçel kavanozları, içecekler, salata sosları vs kapıda gözlerde yerini buluyor Açılmış meyve ve sebze sularını pozitif bekletmeyin Kapıdaki tüm öteki yiyecek ve içecekleri birkaç hafta saklayabilirsiniz Yumurtalar üç günden artı beklediklerinde tazeliklerini kaybederler Tüm yiyecekleri ağzı kapalı kaplarda muhafaza edin İsterseniz, doğal kozmetik ürünlerinizi de buzdolabında tutabilirsiniz; buzdolabında saklanan ojelerin ömrü de daha uzun olur Daha Alçak Ham et ve balık alta Çiğ kıyma ve balığı bir gün içinde tüketmek gerekir Et ve tavuğu iki üç gün buzdolabının en soğuk bölümü olan (dondurucu hariç tabii) alt kısmında saklayabilirsiniz