Buzdolabı düzenlemesi mutfak nizamında kıymetli bir rol oynamaktadır. Yemeklerin ve öbür azıkların hijyenik kalması için ise buzdolabı tertibi ve tertibine büyük ihtimam gösterilmesi gerekir. İşte buzdolabı yerleştirmenin püf noktalarını...
Buzdolabı düzenlemesi, haftada bir yapılırsa hem yiyeceklerin tazeliğini koruyabilir hem de yiyeceklerin ömrünü uzatmış olabilirsiniz. Münhasıran kolay bozulmaya yüz tutmuş etler için koruma edilmesi kadar buzdolabının hangi kısmına yerleştirdiğiniz de değerlidir. Evet,etler nasıl yerleştirilmelidir? Bu ufak bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz. Et nasıl saklanır? Nasıl yıkanır? Nasıl pişirilir? haberimizin ayrıntıları için linkimize tıklayabilirsiniz. İşte, buzdolabına et yerleştirmenin püf noktaları...
BUZDOLABINA ET YERLEŞTİRMENİN PÜF NOKTALARI
- Tarihi geçmiş bozuk etleri buzdolabında tutmayınız. Çürümüş ve bozuk etler buzdolabında bakteri açığa çıkarır.
- Sonraki güne yapacağınız etleri en ön sıraya koymalısınız. Uzun müddet sonra yapacaklarınızı ise sol bucağa gerçek sıralayınız.
- Buzlanma olması demek buzdolabının ayarının bozulduğunu gösterir yahut aşamasını düşürmeniz gerektiğinin kanıtıdır.
- Buzlanmanın ağır olduğu bölgelerden etleri uzak tutmaya itina şovunuz. Aksi halde etlerin kalitesi düşmektedir.

- Buzdolabınız geniş ise etleri en üst kısma koyunuz. Orta kısımda kahvaltılık ve vesair eserlere bölge verebilirsiniz.
- Buzdolabının ışık yanan kısmına eti çok yakın koymayınız. Işığın kapanmaması ve etin ışığa maruz kalmaması ismine bu detayı atlamayınız.
- Modüllere ayırmadığınız tüm kesimli etler için orta geniş bölme güzel ve rahat bir tercih olacaktır.