
Buz Üzere Meşhur Osmaniye Günlük Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet orta uzunluk patlıcan
- 3 adet orta uzunluk kabak
- 6-7 adet küçük acı bahçe biberi
- 5 adet orta uzunluk yeşil biber
- Tuz
- 1 çay bardağı sumak (Dal sumak daha hoş oluyor )
- Kuru nane
- 1 diş sarımsak
Buz Üzere Meşhur Osmaniye Günlük Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhaba öncelikle buz üzere serinleten bir tarifle karşınızdayım.
- Daima yapabileceğiniz 2 -3 gün dolapta durdukça hoşlaşan bir tanım. Çabucak yapılışına geçiyorum.
- Patlıcan, kabak, biber küp küp doğrayıp üzerine kaynar su ekleyip tuz ek ettikten sonra sebzeler diriliğini bıraktığı an kapatıyoruz. Pişirirken tuz attığımızda tuz sebzelerin içine işleyince tadı daha hoş oluyor.
- Sebzeler kaynarken sumak baharatını bir kaba alıp üzerine kaynar su ekliyoruz.
- İçine tekrar tuz atıyoruz ki ekşisi ve rengi daha hoş çıksın.
- Pişen zerzevatları süzgeçten süzdükten sonra soğuk sudan geçirip soğutuyoruz.
- Karıştırma kabımıza alıp hafif elimizle sıkarak karışımın çok sulu olmaması ismine ağırlaştırıyoruz.
- Hafif erdiğimiz sebzelerin üzerine sumaklı su ekliyoruz.
- Çabucak akabinde soğuk su ekliyoruz. Tuzuna bakarak denetimli formda tuz atıyoruz. 1 diş sarımsak rendeliyoruz. 1 tatlı kaşığı kadar nane ekliyoruz.