Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bütün ümidim gençliktedir Sözünün Anlamı Nedir

Bütün ümidim gençliktedir Sözünün Anlamı Nedir
0
301

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bütün ümidim gençliktedir Sözünün Anlamı Açıklaması,Bütün ümidim gençliktedir anlamı nedir,Tüm ümidim gençliktedir anlamı,Tüm ümidim gençliktedir sözü açıklaması,Bütün ümidim gençliktedirMustafa Kemal ATATÜRK,Bütün ümidim gençliktedir sözünün açıklaması nedir?

Bilindiği gibi Türk Milleti, kanı ve canı pahasına kazandığı Çanakkale Zaferi ’ne rağmen, Birinci Dünya Savaşı ’ndan, müttefikleriyle birlikte yenik olarak çıktı 1918 yılı, karanlıklar ve umutların eridiği bir yıldı Bu karanlıklar ve umutsuzluklar ortamında Atatürk için tükenmez inanç kaynağı, yüreğini kaplayan ırk sevgisiyle, Türk gençliğine duyduğu baki güvendi Herkesin umudunu yitirdiği, gelecek kaygısı içine düştüğü 1919 yılında, Kurtuluş Savaşı ’nın başında: “Biz he rşeyi gençliğe bırakacağız Geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır Bütün ümidim gençliktedir diyordu Gençliğe bu derece güvenen ve inanan Atatürk, Kurtuluş Savaşı ’nın başlangıç günü olan 19 Mayıs 1919 gününü gençliğe “Gençlik ve Spor Bayramı, Samsun ’dan Havza ’ya geçerken kendisinin de coşkuyla söylediği “Dağ Başını Duman Almış marşını da “Gençlik Marşı olarak hediye etmişti

Kurtuluş Savaşı ’na destek veren Türk gençliği, yaptığı işlerle, eskiyle uyumsuz devingen düşüncesiyle, böylesine görkemli bir bayramı ve marşı adalet etmişti Genç fikirli demenin, reel fikirli çağrıda bulunmak olduğunu bildiren Atatürk4, Sivas Kongresi ’nde eski, korkak ve yıkık dökük düşüncenin karşısına, bir “şok etkisi yaratan gür sesiyle meydana çıkan tıbbiye öğrencisi Hikmet ’e ve onun gibi düşünen Türk gençliğine kuşkusuz ölümsüz güven duygusuyla bağlanmıştır *

858,536Konular
981,823Mesajlar
32,331Kullanıcılar
yunus091Son üye
Üst Alt