iltasyazilim
FD Üye
Bütün Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*8 çay bardağı kısırlık bulgur
*1, 5 su bardağı bütün mercimek (kara mercimek)
*5 orta boy soğan
*2 yemek kaşığı biber salçası
*4 yemek kaşığı domates salçası
*1 demet maydanoz
*Yarım bağ yeşil soğan
*3 yemek kaşığı nar ekşisi
*1, 5 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yedi türlü baharat (köfte baharatı olarak da marketlerde oluyor)
Bütün Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimekleri haşlamak için 3 bardak suyla ocağa koyuyoruz İlk suyu yoğun kahverengi olduğu için tam haşlanmadan o su çıkınca suyu değiştirip 5 su bardağı suyla haşlamaya devam ediyoruz Bir yandan soğanları kavuruyoruz 1 su bardağı sıvı yağla Kavrulunca salçaları ekleyip biraz daha kavurup ocaktan alıyoruz Geniş bir kaba bulguru alıyoruz, (kişi sayısı kadar çay bardağıyla ölçüyorum, 1 kişi 1 çay bardağı) bulgurun üzerine haşlanmış mercimeği suyuyla döküyoruz, karıştırıyoruz Bu su bulguru içine alacak kadar olmuyor, kaynadığı zaman su eksildiği için biraz daha su ilave edebiliriz Ağzını kapatıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz Dinlendirdikten sonra kavrulmuş soğanla yoğurmaya başlıyoruz Birbirini tutacak hale gelene kadar yoğuruyoruz Baharatlar, tuz, nar ekşisi ve maydanozla soğanı ince bir şekilde kıyıp ekliyoruz Yeşillikleri karıştırmadan kalan sıvı yağı üzerine döküp karıştırıyoruz ve güzelce harmanlanınca sıkmaya başlıyoruz Afiyet olsun
*8 çay bardağı kısırlık bulgur
*1, 5 su bardağı bütün mercimek (kara mercimek)
*5 orta boy soğan
*2 yemek kaşığı biber salçası
*4 yemek kaşığı domates salçası
*1 demet maydanoz
*Yarım bağ yeşil soğan
*3 yemek kaşığı nar ekşisi
*1, 5 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yedi türlü baharat (köfte baharatı olarak da marketlerde oluyor)
Bütün Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimekleri haşlamak için 3 bardak suyla ocağa koyuyoruz İlk suyu yoğun kahverengi olduğu için tam haşlanmadan o su çıkınca suyu değiştirip 5 su bardağı suyla haşlamaya devam ediyoruz Bir yandan soğanları kavuruyoruz 1 su bardağı sıvı yağla Kavrulunca salçaları ekleyip biraz daha kavurup ocaktan alıyoruz Geniş bir kaba bulguru alıyoruz, (kişi sayısı kadar çay bardağıyla ölçüyorum, 1 kişi 1 çay bardağı) bulgurun üzerine haşlanmış mercimeği suyuyla döküyoruz, karıştırıyoruz Bu su bulguru içine alacak kadar olmuyor, kaynadığı zaman su eksildiği için biraz daha su ilave edebiliriz Ağzını kapatıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz Dinlendirdikten sonra kavrulmuş soğanla yoğurmaya başlıyoruz Birbirini tutacak hale gelene kadar yoğuruyoruz Baharatlar, tuz, nar ekşisi ve maydanozla soğanı ince bir şekilde kıyıp ekliyoruz Yeşillikleri karıştırmadan kalan sıvı yağı üzerine döküp karıştırıyoruz ve güzelce harmanlanınca sıkmaya başlıyoruz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.