Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bütün Antrikot

Bütün Antrikot

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Bütün Antrikot


Bütün Antrikot Malzemeleri ( 67 kişilik )
1,5 kg bütün antrikot
12 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuzkarabiber
Sos için Malzemeler
6 adet arpacık soğan
3 yemek kaşığı balzamik sirke
2 bardak tavuksuyu
2 yemek kaşığı dijon hardal
1 tatlı kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuzkarabiber
Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın
Etin her tarafını zeytinyağı, tuz ve karabiberle baharatlandırın
Sapı fırına dayanıklı tavayı ocağa koyup ısıtın Tava iyice kızınca, eti yavaşça tavaya bırakın ve her tarafını kahverengileşinceye kadar mühürleyin Sonra tavayı etle beraber, ısıttığınız fırına alın ve 2530 dakika pişmeye bırakın Bu sürenin sonunda ince doğradığınız soğanları etin kenarlarına dağıtın ve tekrar 510 dakika soğan karamelize oluncaya kadar pişirin ( soğanların yanmamasına özellikle dikkat edin ) Bu süre orta az pişmiş et için gerekli olan süredir Bu süreyi eti nasıl seviyorsanız arttırabilirsiniz Soğanları koyma işlemini son 510 dakikaya göre ayarlayabilirsiniz
Etiniz piştikten sonra tavayı fırından çıkarın ve eti en az 10 dakika dinlendirmek üzere kenara alın Tavayı soğanlarla birlikte tekrar ocağa alın ve balsamik sirkeyi ekleyerek soteleyin Unu ilave edin Tavuk suyunu ekleyerek unun topaklanmaması için hızlıca karıştırın ve biraz buharlaşana kadar 35 dakika kaynatın Sonra ateşi kısın, hardalı ve tereyağını ekleyin Gerekiyorsa tuz ve karabiberle baharatlandırın 12 dakika sonra ateşi kapatın
Eti dilimleyerek sosla beraber servis edin

 
858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt