iltasyazilim
FD Üye
Butik Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr tuzsuz tereyağı veya margarin
*1 5 su bardağı dolusu pudra şekeri
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı mısır nişastası
*3 5 su bardağı un (kontrollü)
*2 5 silme yemek kaşığı tarçın veya limon rendesi veya vanilin
Üzeri için ;
*Beyaz şeker hamuru
*Arı temalı yenilebilir baskı (isteğe bağlı)
Butik Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar sizlerle şu sıralar bayağı raabette olan bir kurabiye yapacağım doğum günlerine özel günlerinize misafirlerinize sunabilirsiniz hadi başlayalım
1
*Öncelikle yağı ve yumurtayı kremalaşana kadar mikserle çırpıyoruz, ardından pudra şekeri ,nişasta, tarçın ve unu ekleyip hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz
*Hamuru streç filme sarıp 1 saat dolapta dinlendiriyoruz
*Dinlenen hamurumu yağlı kağıt arasında yarım cm kalınlığında açıp kalıp yardımıyla kesiyoruz
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü pişirip üstü hafif kızarınca çıkarıyoruz
*Fırından çıkan kurabiyelerimizi tamamen dinlenip soğuması için 8 saat dinlendiriyoruz
*Dinlenen kurabiyelerimizi artık süsleyebiliriz bunun için şeker hamurumuzu yoğurup yarım cm kalınlığında açıyoruz
*Kurabiye kestiğimiz kalıpla şeker hamurunu kesiyoruz
*Şeker hamurunun bir yüzünü ballı su ile ıstatıp kurabiyeye yapıştırıyoruz
*En daha sonra yenilebilir baskımızı da sade su ile hafif arkasını ıslatıp şeker hamurunun üzerine yapıştırıyoruz
*Poşetlemeden önce 4 saat bekletiyoruz daha sonra tek tep poşetleyip sunumunu yapabilirsiniz işte kurabiyemiz hazır
?bu tarife göre kalıp büyüklüğüne göre 50 civarı kurabiye çıkıyor benim kurabiyelerim büyük olduğu için 40 adet çıktı
?yenilebilir baskıyı internet üzerinden bulabilirsiniz
*250 gr tuzsuz tereyağı veya margarin
*1 5 su bardağı dolusu pudra şekeri
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı mısır nişastası
*3 5 su bardağı un (kontrollü)
*2 5 silme yemek kaşığı tarçın veya limon rendesi veya vanilin
Üzeri için ;
*Beyaz şeker hamuru
*Arı temalı yenilebilir baskı (isteğe bağlı)
Butik Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar sizlerle şu sıralar bayağı raabette olan bir kurabiye yapacağım doğum günlerine özel günlerinize misafirlerinize sunabilirsiniz hadi başlayalım
1
*Öncelikle yağı ve yumurtayı kremalaşana kadar mikserle çırpıyoruz, ardından pudra şekeri ,nişasta, tarçın ve unu ekleyip hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz
*Hamuru streç filme sarıp 1 saat dolapta dinlendiriyoruz
*Dinlenen hamurumu yağlı kağıt arasında yarım cm kalınlığında açıp kalıp yardımıyla kesiyoruz
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü pişirip üstü hafif kızarınca çıkarıyoruz
*Fırından çıkan kurabiyelerimizi tamamen dinlenip soğuması için 8 saat dinlendiriyoruz
*Dinlenen kurabiyelerimizi artık süsleyebiliriz bunun için şeker hamurumuzu yoğurup yarım cm kalınlığında açıyoruz
*Kurabiye kestiğimiz kalıpla şeker hamurunu kesiyoruz
*Şeker hamurunun bir yüzünü ballı su ile ıstatıp kurabiyeye yapıştırıyoruz
*En daha sonra yenilebilir baskımızı da sade su ile hafif arkasını ıslatıp şeker hamurunun üzerine yapıştırıyoruz
*Poşetlemeden önce 4 saat bekletiyoruz daha sonra tek tep poşetleyip sunumunu yapabilirsiniz işte kurabiyemiz hazır
?bu tarife göre kalıp büyüklüğüne göre 50 civarı kurabiye çıkıyor benim kurabiyelerim büyük olduğu için 40 adet çıktı
?yenilebilir baskıyı internet üzerinden bulabilirsiniz