Büskivi Şöleni Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için materyaller;
- 1 kg süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4 tane çokoprens
- Yarım paket küçük petibör
- Yarım paket bebe bisküvisi
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Büskivi Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krema için tüm materyaller tencereye alınır kısık ateşte karıştıra karıştıra pişirilir ılımaya bırakılır.
- Çikolata sos için tüm gereçler tencereye alınır ,kısık ateşte karıştıra karıştıra pişirilir.
- En son kahvaltılık çikolata eklenir soğumaya bırakılır.
- Ilıyan kremaya petibör ve bebe bisküvisi kırılmadan başkalarını kırarak krema ile harmanlanır .
- Dikdörtgen borcama hindistan cevizi serpilir .
- Bisküvili krema dökülüp düzeltilir .
- Üzerine damla çikolata serpilir .
- Soğuyan çikolata sos dökülür.
- Üzeri isteğe bağlı süslenir. Afiyet ile tüketilir tam bir yaz pastası oldu konuklarım bayıldı.