Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Burnunuzun Direğini Sızlatacak ve Midenizi Ağzınıza Getirecek Dünyanın En Kötü Kokan Yemekleri

Burnunuzun Direğini Sızlatacak ve Midenizi Ağzınıza Getirecek Dünyanın En Kötü Kokan Yemekleri
0
100

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
s-e332819fb10e17799e5d7ba067eebf0f1709d802.jpg


Nimetle latife olmaz biliyoruz ancak bu yiyecekler dünyanın en berbat kokan yiyecekleri olmalarıyla meşhur. Her satıcının alıcısı olduğu üzere bu yiyecekler de dünyanın muhakkak bölgelerinde beşerler tarafından afiyetle yeniyor. Gelin bakalım bu yiyecekler neler? ????

Kaynak: ...
10. Bir gün evvelden pişirilmiş ve akabinde tekrar ısıtılmış balık. Wall Street Journal'in yaptığı araştırmaya nazaran ofiste çalışıyorsanız şayet görgü kurallarına nazaran tekrar ısıtılmış balığı yememeniz gerekiyor. İnsanların burunlarının direğini kırmamak için, ayıp yani!




9. Natto: Bu yapışkan fermente soya fasulyesi, Japonya'da ekseriyetle pirinç ve miso çorbasıyla, suşi içinde yahut erişte yemeklerinin bir kesimi olarak yenir. Yapış yapış olan dokusunun yanında beşerler bunun 5 gündür çıkarılmayan çorap üzere koktuğunu söylüyor...



8. Limburger peyniri: Çoklukla hardal ve çiğ soğanlı bir sandviçle tüketilen bu peynire dokunanların söylediğine nazaran 3-4 yıkamada bile elden kokusu çıkmıyormuş! Kokusunun betimlenmesi ise daha dehşetli: Parmaklarınızla poponuzun içini doyasıya kaşıdıktan sonra elde kalan o koku...



7. Iru: Nijerya'daki Yoruba halkı ortasında tanınan olan bu baharat (dawadawa olarak da bilinir), keçiboynuzu fasulyesinin fermente edilmesiyle yapılır. Bilhassa keskin bir kokuya sahip olmasına karşın, pişirildiğinde çorba ve güveçler için bir lezzet arttırıcı vazifesi görür. Kokusunun keskin ve bozulmuş bir peynire benzediğini söyleyenler de çok fazla...



6. Doenjang: Bu fermente edilmiş soya fasulyesi ezmesi, güçlü, tuzlu, umami aroması sayesinde Kore mutfağında temel bir besin unsuru olmasına karşın, uzun müddetli fermantasyon sürecinde oluşan ağır amonyak gibisi koku salgılar. Çok küflü bir peynir üzere koktuğu söyleniyor.



5. Lutefisk: Norveçli-Amerikalıların favorisi olan lutefiskiler, kurutulmuş morinanın kostikte (birçok gıdayı tedavi etmek için kullanılan alkali bir sıvı) birkaç gün boyunca sulandırılarak ve daha sonra balıkları jelatinimsi bir püre haline getirmek için fırınlanması yahut kaynatılmasıyla yapılır. Kokusunu şöyle hayal edebilirsiniz: Çok ağır bir çiğ balık ve ekşilik...



4. Kokmuş Tofu (chou dòufu): Çin genelinde tanınan bir sokak yemeği olan ve çoklukla derin yağda kızartılmış olarak servis edilen bir fermente tofu yemeği. Kokusu çürük çürük ciğere işliyormuş... Yeniden Uzakdoğu, tekrar Çin...



3. Vieux Boulogne: 2004 yılında, Birleşik Krallık'taki Bedfordshire'daki Cranfield Üniversitesi'nde uzman koku araştırmacılarından oluşan bir panelde, bu yumuşak kremsi peynir dünyanın en makûs kokan peyniri seçildi! Aroması çürük ya da gübreye benzetiliyor!



2. Surströmming: İsveç'e ilişkin fernente ringa balığı olan surströmming o kadar ziyanlı ki, İsveç'in resmi hükümet web sitesinde bile "keskin bir çürüyen balık kokusuna" sahip olduğu tabir ediliyor. Site ayrıyeten ringa balığı servis etmeden evvel yıkamanız tavsiye ediliyor ve bir ihtar daha bulunuyor: Konserveyi açık havada açın lakin kokusu sinekleri başına topladığı için içeride yiyin!



1. Geldik listenin kazananı olan dünyanın en makus kokan yiyeceğine: Durian, güneydoğu Asya'da bulunan bir cins sert kabuklu bir meyve. Çürük soğanla karıştırılmış keskin bir krem peyniri üzere kokan bu meyvenin yanında durmak bile büyük maharet!



Ağzınız sulandı biliyoruz (!) Olsa bir deneriz üzere, ne dersiniz? Herkese mis kokulu günler. Öteki içeriklerimize de göz atmayı unutmayın...????


 
858,505Konular
982,833Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt