
Burma (Kocakarıboğazı) Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 yumurta
- 1cay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 kabartma tozu
- Alabildiğince un yumuşak bir hamur olacak
- Pişirmek için üzerine eritilmiş sıvı yağ ve tereyağ karışımı
- Kavrulmuş fındık yada ceviz
- 4 su bardağı şu
- 4 su bardağı şeker
- 2 -3 damla limon
- 2 paket nişasta
Burma (Kocakarıboğazı) Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tüm gereçler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılarak nişasta içine bırakılır. Tüm hamura bu süreç yapıldıktan sonra üzeri streç ile kapatılarak yarım saat dinlendirilir.
- Sonrasında bezeler tek tek evvel büyük merdane ile bol nişasta ile açılır sonra ince merdane ile olabildiğince inceltilir.
- Üzerine fındık serpilir ve tüm yufka ince çubuk merdanele sarılır.
- Sonrasında 2 kenarında toplanarak büzgü haline getirilir ve bu büzgü oklava den bozulmadan çekilerek tepsiye yerleştirilir.
- Tüm hamurlar bitene kadar sürece devam edilir.
- Sonrasında farklı bir yerde erittiğim tereyağı ve sıvı yağının üzerinde biriken beyazlıklar bir kaşık yardımı ile alınır ve temizlenmiş yağ tatlınızın her yerine gelecek formda gezdirilir.
- Üzeri kızarana kadar 180 derecede kızartılır akabinde şerbet tarife uygun hazırlanır ılık tatlı ılık şerbet olacak halde tatlı şerbetlenir.
- 10 dk üzeri kapalı sonrasında açık tutulur afiyet olsun. İsteğe nazaran şerbetlenmeyen kısmı ayrılarak ta tüketilebilir.