
Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 500 gram margarin veya tereyağ
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limon
- Ceviz
Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba şöyle dışı çıtır içi yumuşacık bir lezzet şöleni burma.
Baklava tarifi ile geldim hem şöyle kolay bi tatlı yapım diyenlere baklava hamuru açmakla uğraşamam diyenlere gelsin öyle çıtır lezzetli olduki mutlaka deneyin isterseniz küçük bir tepside yarım ölçüde yapabilirsiniz.
- Öncelikle şerbetle başlıyoruz şekeri ve suyu karıştırıp ocağa alıyoruz şurup kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz 15 20 dk falan daha sonra yarım limonu direk içine atıp 2 3 taşım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Tereyağını eritelim 1 yufka serelim. Üzerine tereyağ sürüp ceviz serpelim ve bi kat daha yufkayı üstüne kapatalım ince oklava veya şişle saralım ve iki taraftan büzelim tepsiye dizelim. Bitene kadar aynı şekilde devam edelim.
- Daha sonra kalan tereyağını üzerine gezdirelim.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim tatlı ılık şerbet soğuk olucak şekilde tatlının üzerine gezdirelim.
- Resimleri kaydırarak bakabilirsiniz. Yufkaların üstünü bi bezle örtün kurumasınlar işiniz zorlaşmasın.
Burma Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı