
Burma Baklava Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket baklavalık yufka (800gram)
- 200 gram tereyağı
- 2/5 su bardağı ceviz içi
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Burma Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti için su ve şekeri ocağa alıyoruz kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kaynatıyoruz. Son 5 dakika içine bir kaç damla limon suyu ekliyoruz. Şerbet soğumaya bırakıyoruz.
- Bir tane baklavalık yufka tezgaha seriyoruz. İçine çok az yağ ile gezdiriyoruz. Üzerine bir adet yufka daha ekliyoruz onun üzerine de az bir yağ gezdiriyoruz.
- Üzerine ceviz içi ekliyoruz. İnce bir oklava yahut şiş ile sarıyoruz. Yufkayı oklavanın iki ucundan büzüyoruz.
- Oklavadan çıkartıyoruz ve istenilen boyutta kesilip fırın tepsisine diziyoruz. Tepsi dolana kadar başka yufkalara da birebir süreci uyguluyoruz.
- Tereyağı eritiyoruz ve üzerindeki köpüğü alıyoruz. (Bu köpük baklavanın tadını bozabilir) Üzerine eritilmiş ve köpüğü alınmış tereyağı gezdiriyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlı pişince birinci sıcaklığının geçmesi için 5 dakika bekletiyoruz.
- Üzerine soğuk şerbet döküyoruz. Şerbetini güzelce çekmesi için dinlendiriyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.