iltasyazilim
FD Üye
Burma BaklavaHazır Baklava Yufkasından Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram baklavalık yufka
*300 gram eritilmiş ılımış tereyağ
*23 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*4 damla limon suyu
Burma BaklavaHazır Baklava Yufkasından Tarifi Yapılışı İlk önce şeker ve suyu tencereye alıp ocakta beş dakika kaynatalım Beş dakika sonra limon suyunu koyup beş dakika kadar daha kaynatıp altını kapatalım Ceviz içini tatlımız için ufaltalım İsterseniz çok ezmeden robottan da geçirebilirsiniz Baklavalık yufkayı poşetinden çıkarıp kurumasın diye temiz bir bezin arasına koyalım Yufkaları kullanmak için her aldığınızda üzerini kapatın kurumasın Tepsiyi yağlayın Tezgaha yufkanın birini serip üzerine 2 kaşık kadar yağ sürün üzerine ikinci yufkayı koyup tekrar yağ sürelim ve ceviz serpiştirelim Yufkanın kısa bölümünden başlayarak oklavaya saralım Oklava ince olursa daha iyi olur birde oklavadan rahat çıkarmak için oklavayı hafif yağlayabilirsiniz Sardığınız yufkayı her iki tarafından tutup sıkıştırarak büzüştürün dikkatlice oklavadan çıkartıp yağlanmış tepsiye dizelim Yufkalar bitene kadar aynı işlemi devam edin Kalan yağı tepsideki baklavanın her yerine gelecek şekilde dökelim Baklavamızı 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirelim Tatlımızı pişirirken dikkat edelim altı pişmezse şerbeti döktüğünüzde alt kısmı hamur kalabilir Kızaran tatlımızı 5 dakika kadar dinlendirelim istediğimiz şekilde kesip soğuk şerbeti dökelim şerbetini döktüğümüz tatlının ağzını kapatmayalım ki yumuşama olmasın fırından çıkar çıkmaz dökmeyin birkaç dakika tatlı dinlensin Şerbetini döktüğümüz tatlımız hazır
*500 gram baklavalık yufka
*300 gram eritilmiş ılımış tereyağ
*23 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*4 damla limon suyu
Burma BaklavaHazır Baklava Yufkasından Tarifi Yapılışı İlk önce şeker ve suyu tencereye alıp ocakta beş dakika kaynatalım Beş dakika sonra limon suyunu koyup beş dakika kadar daha kaynatıp altını kapatalım Ceviz içini tatlımız için ufaltalım İsterseniz çok ezmeden robottan da geçirebilirsiniz Baklavalık yufkayı poşetinden çıkarıp kurumasın diye temiz bir bezin arasına koyalım Yufkaları kullanmak için her aldığınızda üzerini kapatın kurumasın Tepsiyi yağlayın Tezgaha yufkanın birini serip üzerine 2 kaşık kadar yağ sürün üzerine ikinci yufkayı koyup tekrar yağ sürelim ve ceviz serpiştirelim Yufkanın kısa bölümünden başlayarak oklavaya saralım Oklava ince olursa daha iyi olur birde oklavadan rahat çıkarmak için oklavayı hafif yağlayabilirsiniz Sardığınız yufkayı her iki tarafından tutup sıkıştırarak büzüştürün dikkatlice oklavadan çıkartıp yağlanmış tepsiye dizelim Yufkalar bitene kadar aynı işlemi devam edin Kalan yağı tepsideki baklavanın her yerine gelecek şekilde dökelim Baklavamızı 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirelim Tatlımızı pişirirken dikkat edelim altı pişmezse şerbeti döktüğünüzde alt kısmı hamur kalabilir Kızaran tatlımızı 5 dakika kadar dinlendirelim istediğimiz şekilde kesip soğuk şerbeti dökelim şerbetini döktüğümüz tatlının ağzını kapatmayalım ki yumuşama olmasın fırından çıkar çıkmaz dökmeyin birkaç dakika tatlı dinlensin Şerbetini döktüğümüz tatlımız hazır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.