Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Burhân

Burhân
0
157

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
1 Bir dâvâyı isbat eden kesin delîl
Kur'ânı kerîmde meâlen buyruldu ki:
(Yahûdîler ve hıristiyanlar) dediler ki: Yahûdî ve Nasrânî olanlardan başkası aslâ Cennet'e girmeyecek!Bu onların kuruntularıdır (Habîbim onlara) söyle: Eğer (bu iddiânızda) doğru kimseler iseniz, burhânınızı getiriniz (Bekara sûresi: 111)
2 Mantık ilminde mukaddime denilen ve kesin netîceye ulaştıran iki cümle (söz)

Similar threads

Burhan nedir ne anlama gelir 1 Bir davayı isbat eden kesin delil Kur'anı kerimde mealen buyruldu ki: (YahUdiler ve hıristiyanlar) dediler ki: YahUdi ve Nasrani olanlardan başkası asla Cennet'e girmeyecek!Bu onların kuruntularıdır (Habibim onlara) soyle: Eğer (bu iddianızda) doğru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Ateşe tapan Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyuruyor ki: O îmân edenler, o yahûdîler, o yıldızlara tapanlar, o hıristiyanlar, o mecûsîler, o Allah'a ortak koşanlar (var ya), muhakkak ki Allah, kıyâmet günü aralarında hükmünü verecek, hak ve bâtılı ayıracaktır Çünkü Allah her şeye şâhid...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
Kur'ânı kerîmde meâlen buyruldu ki: Yerde olan her şeyi sizin ihtiyâcınızı karşılamak için yarattım (Bekara sûresi: 28) Ümmetimden bir kardeşinin ihtiyâcını giderip, onu sevindiren kimse, beni sevindirmiş olur Kim beni sevindirirse, Allahü teâlâyı sevindirmiş olur Kim Allahü teâlâyı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Kur'ânı kerîmde meâlen buyruldu ki: Kıyâmet muhakkak gelecektir Bunda hiç şüphe yoktur (Hac sûresi: 7) Ey insanlar! Rabbinizin azâbından korkun Muhakkak kıyâmetin zelzelesi (sarsıntısı) pek büyük bir şeydir Onu gördüğünüz gün, analar, emzirdikleri çocuklarını bırakıp unutur, hâmile kadınlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
171
ABÂDİLE: Abdullahlar Peygamber efendimizin Eshâbı kirâmı (arkadaşları) arasında fıkıh ve hadîsi şerîf ilimlerinde şöhret bulmuş Abdullah adını taşıyan sahâbîler Abâdile, Abdullah kelimesinin çokluk şeklidir Peygamber efendimizin Eshâbı kirâmı arasında A bdullah isimli üç yüz kadar sahâbi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt