bunu mutlaka okuyun Bir ziyaretçimizin gönderdiği öykü: Mesaj: Tüketici hakları konusunda Tip her zaman haklı mı? sorusunu irdelerken değişik çlkelerdeki mahkemelik olayları arastırmışlar ve buldukları belgelerden birisi Olay hakiki WordPerfect (Bilmeyenler için yazıyorum, bilgisayarı elektrikli daktilo gibi yapan bir programın yapımcısı) Bu şirketin müşteriye takviye hattında banda küskün bir telefon konuşmasını okuyacaksınız: Bu konusma sonrası WordPerfect görevlisi işinden kovuluyor Kovulan görevli WordPerfecti kendisini Gerekçesizişten çıkardığı için mahkemeye veriyor İste bu konuşmanın deşifresi WordPerfect yardım hattı, buyrun, nasıl tezgâhtar olabilirim WordPerfect`te bir sorun oldu Nasıl bir sorun? Yazı yazıyordum, birdenbire bütün kelimeler gitti Gitti mi? Yokoldu! Ekranda hemen ne görüyorsunuz? Hiç bir şey Hiç bir şey mi? Yazdığım hiç bir şey ekrana çıkmıyor Hala WordPerfect programında mısınız yoksa programdan çiktınız mı? Bunu nereden bileyim Ekranda bir Charfi görüyormusunuz? Bir hecemi Boşverin Ekranda yanıp sönen bir çizgi var mı? Söyledim ya hiç bir şey yazmıyor Monitor üzerinde yanan bir lamba var mı? Monitör ne? Ekranı olan yer, televizyon gibi Çalıştığını gösteren ufak bir lamba var mı? Bilmiyorum Monitörün arkasına bakın, oraya bir elektrik kablosu giriyor olması lazım Görebiliyor musunuz? Evet Harika, o kabloyu peşine düşüp takip edin duvarda elektriğe tabi mı bana söyleyin Ast Şahane Monitörun arkasına bakınca baglı olan tek kablo mu gördünüz, yoksa iki tane mi? Görmedim Baştan bakar mısınız, ikinci bir kablonunda emrindeki olması lazım Evet buldum Tamamlanmış, şu anda onu peşine düşüp takip edin bilgisayara yan mı diye bakın Kabloya ulaşamıyorum Ulasmayın, alt mı diye bakabilir misiniz? Olmuyor Bir şeyden destek alıp eğilip bilgisayarın arkasına baksanız Eğmek tasa yok, karanlık oldugu için bakamıyorum Karanlık? Ofisin işıkları kapalı, pencereden gelen ışık yetmiyor Ofisin ışıklarını yakın Yanmaz Neden? Elektrikler indirimli Elektrikler mi kesik Tanrım! (kisa bir sükunet) Bilgisayarın kutusu, kitapları herşeyi duruyor mu? Evet dolapta Derhal bilgisayarı sökün, aynen aldığınızdaki gibi paketleyin ve aldığınz dükkana iade edin Koşul bu dek kötu mü? Korkarim böylece! Peki hazır Onlara ne diyeceğim? Ben bilgisayar kullanamayacak değin aptalımdiyeceksiniz işte böyle, basit gelsin